Skaka: Da ne bi prokletih komunjara, ne bi se danas ovdje smrzavali

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva te deklarisani fašista i patriota jučer je po prvi put službeno obilježio Dan grada Sarajeva. U sklopu obilježavanja je, kako protokol nalaže, posjetio Vječnu vatru gdje se obratio okupljenim predstavnicima medija.

„Svim građanima čestitam Dan grada Sarajeva i ovim putem im čestitam pobjedu nad antifašizmom kojeg smo pobijedili u više navrata. Da ne bi prokletih antifašista danas se ne bi ovdje smrzavali ispred ove neke vatre, ali eto mora čovjek i njih ispoštovati. Nadam se posljednji put“, počeo je gospodin Skaka.

„Moja stranka i ja činimo sve da se tmurno doba antifašizma zaboravi i na tome ćemo raditi i u budućnosti. Ulicu njihovog heroja Fuada Midžića smo preimenovali u legendarnog Mustafu Busuladžića čije ustaško ime ponosno nosi i jedna osnovna škola u našem gradu. Ovo je samo početak, a nećemo stati dok ne otkupimo ovo malo preostale ljevice u Gradskom vijeću i ukinemo mrsko Josipovo ime iz jedne od najvećih ulica u Sarajeva“, završio je gradonačelnik Sarajeva.

Nezvanično saznajemo da će se Titova ulica u budućnosti zvati po imamu Halimu Malkoču, nositelju Njemačkog željeznog križa iz 1943. godine.

Aldin Vrškić

Fotografija korisnika/ce Senad Serđo Bajrić.

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net