JOSIP SE MORA UŠUTKATI

Tajno Praćenje I Prisluškivanje Nad Josipom Šimićem Vrše Pripadnici MUP-A KS

Na redakcijsku adresu Pouzdano.ba stiglo je pismo od osobe koja se predstavila kao djelatnik Obavještajno – sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine. Pismo portalju Ljuta Krajina dostavio je Josip Šimić kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani i uvaženi gospodine Šimiću,


Čestitam ti na tvojoj hrabrosti i poštenju, i ovom prilikom ti želim pomoći u tvojoj borbi za istinom. Dugogodišnji sam bio uposlenik AID-a, a sada Obavještajno – sigurnosne agencije BiH „OSA“. Ne mogu gledati mnoge kriminalne stvari s obzirom da sam pošten čovjek i patriota ove države, te stoga želim ti pomoći, a i upozoriti na tvoju pravnu i fizičku sigurnost i predočiti ti neke činjenice za koje postoje dokazi.

Džafer Hrvat je šef Sarajevske krim policije i izuzetan je prijatelj sa Arminom Cibrom (dnevno se čuju po nekoliko puta, te ti ovim putem dostavljam i njihove razgovore i transkripte), te zajedno sa njegovim bratom Mevludinom Hrvatom u MUP-u Kantona Sarajevo saslušava Cibru, praveći konstrukciju laži, kako mu Josip Šimić „pakuje“, vadeći se na status „zaštićenog svjedoka“, te je na osnovu laži dobio naredbu da prati Josipa Šimića i sluša njegov telefon. Džafer Hrvat je sada u ljubavnoj vezi s Dalidom Burzić nakon što je Dalida raskinula s Jasmirom Muratovićem nakon medijskih natpisa, hvali se po kafanama, da je u ljubavnoj vezi sa Dalidom, te je obećao Dalidi, da će zatvoriti Josipa Šimića, kako bi ga skinuo s Dalidinog vrata, pa tako pokušava spletkama i montiranjem da naudi Josipu Šimiću. Tajno praćenje Josipa Šimića vrše policajci Podgorica Senmir i Kurspahić Muamer o svemu obavještavaju Džafera Hrvata, a telefon Šimićev sluša inspektorica Arijana Saračević Borčilo i o svemu obavještava Džafera Hrvata, ali i ljude iz štaba Fahrudina Radončića, bez znanja Džafera Hrvata.

U posljednji momenat odustalo se od opcije, da se postavi droga u aktovku Josipa Šimića u kafiću „Bombon“, sve je bilo pripremljeno, a to su trebali uraditi inspektori Selak Amer i Suljo Klino (prošli obuke FBI-a za te stvari, poslao ih Džafer Hrvat), ljudi od povjerenja za prljave poslove Dalide Burzić i Džafera Hrvata. Inspektori Podgorica Senmir, Kurspahić Muamer, Saračević-Borčilo Arijana, Selak Amer i Klino Suljo zatvorili su Balijagiće uz obećanje visokopozicioniranih službenika OSA-e i političara iz stranke SDA da će biti nagrađeni. Tako je i bilo: Suljo Klino je sada u unutrašnjoj kontroli! Inspektori Selak Amer i Klino Suljo nanijeli su teške tjelesne povrede Duraković Selaudinu, Hajdari Fatmiru i dr., slomili im rebra, nikad za to nisu odgovarali?!

Inspektori Kurspahić Muamer i Podgorica Senmir u kafanama i restoranima „Sjaj“ i „Milkman“ daju lažne informacije tužiocu u predmetu „Memić“ i to Seji Kreštalici i prave spletke i intrige po nagovoru tužioca Seje Kreštalice. Lažno obavještavaju Seada Kreštalicu o policajcima, koji su osumnjičeni za propuste u predmetu „Memić“. Sve po direktivi Džafera Hrvata. Napravljena je totalna konfuzija na relaciji MUP – Tužilaštvo zbog toga, da bi se prava istina zataškala i spasili neki inspektori zbog propusta u predmetu „Memić“. Nakon što su vidjeli famozni snimak događaja smrti mladog Memića sa nadzorne kamere objekta, koji se nalazi u blizini događaja, inspektori Šalaka Admir (kum Džafera Hrvata) i Mehmedagić Emir (prvi rođak Osmana Mehmedagića, šefa OSA-e), i o tome su obavjestili Džafera Hrvata, a Džafer obavjestio visokopozicioniranog člana stranke SDA. Narednog dana na neshvatljiv način snimak nestaje i gubi mu se svaki trag. Snimak su uklonili i uništili inspektori Šalaka Admir i Mehmedagić Emir. O tome postoje dokazi i činjenice i sve zataškano po uputama Džafera Hrvata. Inspektori Grabovica Edin (brat bivšeg direktora elektroprivrede) i Hasanbegović Sanela pokušavaju na sve moguće načine iznuditi iskaz „Roma“, ali i drugih, tj. priznanje nevinih lica kako bi „rasvjetlili“ djelo. Mnogi su brutalno premlaćivani da bi priznali. Postoje dokazi.

Mehić Nurija, šef krvnih delikata, nakon što mu je policajac donio kamen sa lica mjesta, koji bi trebao poslužiti kao dokaz, odlazi s kamenom u WC i sa toga kamena vodom sapira crvenu tečnost, a zatim se i kamenu gubi svaki trag??? Nitko nije postavio to pitanje, a svi znaju. Mehić Nurija posjeduje luksuzni apartman na Bjelašnici i desna je ruka Džafera Hrvata. Da bi se zataškali pravi krivci iz MUP-a Kantona Sarajevo, Džafer Hrvat zajedno sa šefom unutrašnje kontrole Mustafom Bešićem pakuje „montira“ deset nevinih policajaca i sumnjiče ih i okrivljuju za propuste u predmetu „Memić“. Neki od optuženih policajaca pokušali su izvršiti samoubistvo, a jedan od osumnjičenih je i Konaković, blizak rođak premijera Kantona Sarajevo, koji je iz svega amnestiran, a sve kako bi prikrili prave krivce. U svemu postoji podrška korumpriranog tužioca Seada Kreštalice, kojemu je već dokazano uzimanje mita, ali i dalje radi.
Nakon uspješne spletke, Džafer Hrvat, Mevludin Hrvat, Šalaka Admir, Mehmedagić Emir, Hasanbegović Sanela, Mustafa Bešić odlaze u luksuzni apartman na Bjelašnici, koji je u vlasništvu inspektora Grabovica Edina i slave duboko u noć. Postoje snimci OSA-e o svemu. Osim novčanih nagrada, nagrada u napredovanju u službi obećana je i Džaferu Hrvatu, da će biti komesar MUP-a KS. Nakon što nije postao komesar, Džafer Hrvat sada ucjenjuje mnoge visokopozicionirane ličnosti iz pravosuđa i politike.

Bivši šef Općeg kriminala Sakib Kremo, koji je nadgledao istragu u predmetu „Memić“, uočio je i primjetio konstrukcije i podmetanje Dalide Burzić i Džafera Hrvata. Nakon toga, Džafer Hrvat donosi dvije krivične prijave protiv sinova Sakiba Kreme, koji se sumnjiče za provale u „Konzum“ i njima ga ucjenjuje, ako progovori, da će mu zatvoriti sinove. Sakib Kremo pristaje na šutnju, a nakon toga Džafer Hrvat odlazi s prijavama protiv Kreminih sinova Dalidi Burzić, koja odlaže, odnosno ne sprovodi istragu. Odmah nakon toga, Sakib Kremo odlazi u mirovinu. Sakib Kremo i Džafer Hrvat od Budnje dobijaju „donaciju“ u vidu građevinskog materijala za velelepnu vikendicu Sakiba Kreme u općini Trnovo („napravljenu od policijske plate“) i vikendicu Džafera Hrvata u Varešu.

Također, bivši komesar Vahid Ćosić je uvidio kriminalne radnje Džafera Hrvata i Dalide Burzić u predmetu „Memić“, koje je pokušao dokazati preko svojih ljudi, ali je odmah po kratkom postupku smijenjen.
Jedini čovjek, koji je primjetio ovaj bezskrupulozni kriminal je gdin Josip Šimić, koji mu sada na sve moguće načine pokušavaju nauditi, a koji se ne da ucijeniti niti zastrašiti. Gore sve navedeno je potkrepljeno dokazima, koji se nalaze u OSA-i. O mnogim stvarima ću i dalje upoznavati Josipa Šimića i na sve načine štititi njegovu sigurnost. Stoga, ovim putem molim Josipa Šimića, da se prestane kretati na relaciji Alta – Pofalići, jer su imali plan da mu naude. Nakon što sam 11. 7. 2017. godine obavjestio gosp. Šimića da se nad istim po naredbi provodi tajno praćenje i tehničko snimanje istog i svih sredstava i predmeta, koji se dovode u vezu s istim, te nakon što su Dalida Burzić i Džafer Hrvat saznali da gosp. Šimić zna za naredbu, Džafer Hrvat je došao s godišnjeg odmora i uništio naredbu i knjigu u kojoj je bila zavedena i o tome obavijestio Dalidu, postoji presretnuti razgovor. Naredba je uništena zato što je napravljena nezakonito, iskonstruisana na temelju laži Armina Cibre.

Nakon što je gospodin Šimić, po mome prethodnom pismenom upozorenju saznao za naredbu za njegovo tajno praćenje i tehničko snimanje, nedugo odmah iza 11. 7. 2017. godine u u MUP-u Kantona Sarajevo i Tužilaštvu KS zavladala je velika panika, zbog saznanja koje je gosp. Šimić dobio, te se pristupilo uništenju iste, ali je tajno praćenje i tehničko snimanje istog i dalje nastavljeno u privatne svrhe. 

POUZDANO.BA

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net