FAŠIZAM / NE UKIDA SE RS NEGO BiH

KATEGORIJA FAŠIZAM

Mi građani živimo u fašističko uređenoj zemlji

Sarajevo, 17.12.2015. -- Evropska Unija ne ukida srpsku državu zapadno od Drine, Republiku srpsku (kako neki pogrešno tumače), nego se upravo dešavaju suprotne stvari. Nakon što je Izetbegović za vrijeme posjete Briselu Evropljanima ¨preveo¨ svoje dogovore sa Dodikom i Čovićem, postignute u tzv. strukturalnom dijalogu, o ukidanju neovisnosti BiH sudstva od uticaja entiteta, i objasnio dogovor o pretvaranju čak i zajedničkih (dejtonskih) institucija u institucije različitih država, tzv. koordinaciona tijela, normalno da je EU ovo dogovorno dokrajčivanje Bosne rado prihvatila kao novu ¨Evropsku agendu¨.

Primjetimo da je pri tome nova terminologija uvedena da budale ne bi vidjele po stoti put ponovljnu prevaru, i mirnu Bosnu na Izetbegovićev i srpski način - kao geografski pojam.  ¨Koordinaciona tijela¨ nisu državne institucije nego institucije dogovaranja između država.  "Fiskalna vijeća" mogu imati čak i neprijateljske države.  A "strukturalni dijalog" je forma stavljanja neovisnosti sudske vlasti pod kontrolu političke vlasti entiteta što je zadnji korak u pretvaranju RS u državu, dok najgluplji ljudi na svijetu - novinari - pišu o tome navodeći ¨da to Dodik traži zbog zaštite svoje love¨ od sudskog gonjenja od neke sanjane države Bosne.

Čitajući ove komentare radosti na vijest nekog srbofila o dobrovoljnoj smrti Bosne u Briselu, koju lažno predstavlja kao ¨kraj RS¨, čitamo i gledamo isti onaj mentalni genocid kao u slučaju one budale koja poziva svog sina da ¨dodje kod Srba odnosno četnika¨.  Koliko ovih razdraganih kretena komentatora zna razliku državne institucije i ¨koordinacionih tijela¨?

Prosječno obrazovani ljudi, a pogotovo novinari kojima je to posao, bi morali znati razliku izmedju državnih institucija i "koordinacionih tijela".  Na primjer, državne institucije nastavljaju postojati i ako RS ne dodje na sjednicu institucije. Sjetimo se institucija Republike BiH koje je i svijet priznavao kao legalne i legitimne iako pobunjeni Srbi nisu dolazili na sjednice.

S druge strane, tzv. ¨koordinaciona tijela¨ prestaju postojati jednostavno i trenutno čim jedna strana ne dođe na ¨sastanak¨, jer su to institucije usaglašavanja (koordinacije) različitih država, pa kada jedna strana ne dođe, nama se šta koordinirati. Zna se koja strana je tražila zamjenu državnih institucija "koordinacionim tijelima" i ko je u ime Bosanaca to prihvatio u Briselu, tačnije, ko je ponovo Bosance isporučio četnicima prilikom nedavne posjete ¨institucijama¨ EU u Briselu.

 

______________________________________________________________________________

Mi Bosanski građani sa svojom temeljnom autohtonom i historijskom, kulturološkom odrednicom, jedno smo, i jedina nacija Bosanska a ne tri kako nas na fašistički način dijele, obmanjuju, razaraju tkivo Bosanskog identiteta i sistematski organizirano kroz stvorene entitete i njihove institucije klerofašizama, šovinizma i neonacizma u čijem značenju su opisana najstravičnija poglavlja antisemitizma, ksenofobija, homofobija, rasizam, nacionalizam, etatizam, militarizam, i još na to nas sve sistemski kroz depotizam, organizirano pljačkaju, raseljavaju i uništavaju.

_____________________________________________________________________________

LjutaKrajina.NET

 

 

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net