Šabić pobjegao u Švedsku, a Ramo Brkić nije stigao zbog saobraćajne nesreće

KATEGORIJA FAŠIZAM

Mi građani živimo u fašističko uređenoj zemlji.

Šabić pobjegao u Švedsku, a Ramo Brkić nije stigao zbog saobraćajne nesreće

Jučer je na Sudu BiH trebao početi dokazni postupak u ovom predmetu i to čitanjem optuženice i iznošenjem uvodnih riječi kako odbrane tako i tužilaštva, ali je ono odgođeno zbog odsustva optuženih Šabića i Brkića.

Senad Šabić pobjegao je u Švedsku, uoči suđenja u predmetu u kojem je optužen da je zajedno sa Ramom Brkićem sutkinji Azri Miletić dao mito, kako bi im smanjila ranije izrečenu kaznu ili ih oslobodila krivnje.

Sutkinja Biljana Ćuković kazala je da je zbog činjenice da se Šabić nije javio ni na prethodno ročište već bilo naloženo njegovo privođenje.

Na njene navode burno je reagirala optužena sutkinja Azra Miletić kazavši kako joj nije jasno da je optuženi mogao izaći iz zemlje.

Na današnjem ročištu u Sudu BiH nije se pojavio ni drugooptuženi Ramo Brkić. Njegov branilac Asim Crnalić pojasnio je kako mu je optuženi kazao da nije siguran da će stići na suđenje, jer se u blizini Plivskog jezera dogodila teška saobraćajna nesreća i da je saobraćaj blokiran te da pretpostavlja da zbog toga nije došao na ročište.

Izvor: faktor.ba

LjutaKrajina.NET

______________________________________________________________________________

Mi Bosanski građani sa svojom temeljnom autohtonom i historijskom, kulturološkom odrednicom, jedno smo, i jedina nacija Bosanska a ne tri kako nas na fašistički način dijele, obmanjuju, razaraju tkivo Bosanskog identiteta i sistematski organizirano kroz stvorene entitete i njihove institucije klerofašizama, šovinizma i neonacizma u čijem značenju su opisana najstravičnija poglavlja antisemitizma, ksenofobija, homofobija, rasizam, nacionalizam, etatizam, militarizam, i još na to nas sve sistemski kroz depotizam, organizirano pljačkaju, raseljavaju i uništavaju.

Naše ljudske vrijednosti sve više se svode na jeftinu robu robovlasničkog sistema, koja se nudi i prodaje po najnižoj mogućoj cijeni. Degradiranje sistema vrijednosti i etičkih principa, svodi se na patološku poslušnost, a kriminal i nemoral postaju mjerila uspješnosti. Okvirna zajednica BiH samim svojim nastankom i održavanjem direktno krši neotuđiva prirodna ljudska prava, i demonstrira svu brutalnost paradržavnog fašističkog sistema pod maskom konstitutivnosti.

_____________________________________________________________________________

LjutaKrajina.NET

 

 

 

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net