FAŠIZAM / Nakon protesta, Ranka Mišić završila u bolnici!

KATEGORIJA FAŠIZAM

Mi građani živimo u fašističko uređenoj zemlji.

Nakon protesta, Ranka Mišić završila u bolnici!

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić primljena je u ponedjeljak uvečer, iza 22 sata, u ambulantu hitne pomoći Doma zdravlja Banjaluka, zbog povišenog krvnog tlaka, te jakih bolova u predjelu glave i kičmenog stuba.

Mišićeva je upućena na kontrolne preglede u Univerzitetsko-klinički centar gdje će joj biti urađen CT snimak glave i kontrolni pregled kičme. Naime, ona je jesenas operirala dva pršljena na Klinici za neurologiju UKC RS.

Predsjednica Sindikata je tijekom protesta protiv donošenja novog zakona o radu, održanih ispred Narodne skupštine, bila srušena na tlo prililikom pokušaja proboja policijskog kordona, kada je primila i udarac u glavu.

Također, Mišićeva je grubo fizički maltretirana od strane osiguranja u Narodnoj skupštini, koje ju je u pokušaju nasilnog izbacivanja iz skupštinske dvorane vuklo po podu.

U međuvremenu iz  Saveza sindikata Republike Srpske su najavili da će se u utorak oglasiti o daljnjim koracima.

 

______________________________________________________________________________

Mi Bosanski građani sa svojom temeljnom autohtonom i historijskom, kulturološkom odrednicom, jedno smo, i jedina nacija Bosanska a ne tri kako nas na fašistički način dijele, obmanjuju, razaraju tkivo Bosanskog identiteta i sistematski organizirano kroz stvorene entitete i njihove institucije klerofašizama, šovinizma i neonacizma u čijem značenju su opisana najstravičnija poglavlja antisemitizma, ksenofobija, homofobija, rasizam, nacionalizam, etatizam, militarizam, i još na to nas sve sistemski kroz depotizam, organizirano pljačkaju, raseljavaju i uništavaju.

Naše ljudske vrijednosti sve više se svode na jeftinu robu robovlasničkog sistema, koja se nudi i prodaje po najnižoj mogućoj cijeni. Degradiranje sistema vrijednosti i etičkih principa, svodi se na patološku poslušnost, a kriminal i nemoral postaju mjerila uspješnosti. Okvirna zajednica BiH samim svojim nastankom i održavanjem direktno krši neotuđiva prirodna ljudska prava, i demonstrira svu brutalnost paradržavnog fašističkog sistema pod maskom konstitutivnosti.

_____________________________________________________________________________

LjutaKrajina.NET

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net