ŠOVINISTIČKA MARVA NAPALI VJERNIKE: Napadnuta džamija tokom teravih namaza i presretnute džematlije…

Sinoć je za vrijeme teravih namaza u neposrednoj blizini Mir Muhamedove džamije u Čajniču bačena eksplozivna naprava koja je uzrokovala jaku detonaciju.

Eksplozija je uznemirila džematlije koji su u tom trenutku obavljali namaz. Pretpostavlja se da je meta bila džamija jer je eksplozivna naprava bačena sa veće udaljenosti tako da je eksplodirala u blizini džamije. Na poziv džematlija policija je odmah reagovala ali za sada nema informacija o počiniocima. Nezvanično, uviđaj još nije ni obavljen, rekao je za radio BIR Emin ef. Bakal, glavni imam MIZ Čajniče koji je bio prisutan sinoć u Mir Muhamedovoj džamiji:

“Sinoć smo imali tradicionalni iftar povodom Dana pobjede na Bedru. Bilo je oko šezdesetak ljudi. Sve je bilo u najljepšoj atmosferi. Imali smo gosta, hafiza iz Turske.

Kad smo počeli kanjati teraviju, negdje za vrijeme sun-suneta, odjekula je jaka eksplozija uz varnice. Mi smo nakratko prekinuli, pozvali policiju i nastavili s namazom. Kasnije su oni (policija) došli. Nisu, koliko nam je poznato, koliko smo mogli vidjeti, nisu radili uviđaj, i otišli…

Malo smo iznenađeni obzirom da, što se tiče Čajniča, stvarno nije bilo nikakvih problema, odnosi su na nivou.

Presretanje na cesti

Nešto poslije sam obaviješten da je negdje na pola puta između Čajniča i Goražda jedno vozilo sa jednim našim momkom koji se vraćao sa teravije presretano, dobacivano… mislimo da ovo nije slučajno pa ćemo morati poduzeti neke mjere u toku dana.” – navodi ef. Bakal.

Efendija Bakal je potvrdio da nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete u napadu.

Izvor : Radio BIR

LjutaKrajina.NET

NAPOMENA: Poštujući slobodu govora portal Ljuta Krajina je omogućio svim građanima pristup javne riječi iza kojih stoji autor naznačenog teksta, kao i posjetiocima da slobodno komentarišu članke poštujući pravila javne riječi.

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net