KAD ĆE BOSNA IMATI SVOJE GROBLJE IZDAJNIKA

Sarajevo

GROBLJE IZDAJNIKA

Gradska uprava Istanbula istakla je tablu s natpisom : "Groblje izdajnika", na lokaciji posebno namijenjenoj za sahranjivanje učesnika neuspjelog vojnog puča .

Lokacija za groblje određena je na azijskoj strani Istanbula, u mjestu Balidža .

Mjesto za groblje odredila je Gradska uprava Istanbula.

Na tom mjestu je jedna osoba već sahranjena u ponedjeljak, a danas je bilo pripremljeno pet novih grobnica.

Jednog od njih porodica nije htjela i danas je sahranjen na 'Groblju izdajnika'.

"Oni koji ne poštuju ovaj narod, ni u grobu neće imati mira", poručio je okupljenima na "straži za demokratiju", u ponedjeljak uveče, gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas.

KAD ĆE BOSNA IMATI SVOJE GROBLJE IZDAJNIKA

Ako su bošnjaci sastavni dio Turske nacije kako tvrde lideri bošnjaka a tvrdi to i sam Erdogan predsjednik Turske onda se sa pravom postavlja pitanje kad će BOSNA imati groblje za izdajnike.

Sa aspekta unutarnjeg prava, pregovaranjem Ustava Republike BiH i prihvaćanjem "Dejtonskog Ustava" učinjena je izdaja Republike što se može ponajbolje vidjeti iz članova 154. i 155. Ustava R BiH koji glase: 

Član 154. 
Neprikosnoveno je i neotuđivo pravo i dužnost građana, naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive da štite i brane slobodu, nezavisnost, suverenitet, teritorijalni integritet i cjelokupnost i Ustavom utvrđeno uređenje Republike. 

Član 155. 
Niko nema pravo da prizna ili potpiše kapitulaciju, niti da prihvati ili prizna okupaciju Republike Bosne i Hercegovine ili pojedinog njenog dijela. Niko nema pravo da spriječi građane Republike Bosne i Hercegovine da se bore protiv neprijatelja koji je napao Republiku. Takvi akti su protuustavni i kažnjavaju se kao izdaja Republike. Izdaja Republike je najteži zločin prema narodu i kažnjava se kao teško krivično djelo. 

U trenutku kad je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan držao svoj pobjednički govor na Taksimu, nekoliko sati nakon propasti vojnog puča, povremeno se nadvikujući sa masom koja mu je opijeno klicala, u Sarajevu je mobiliziran narod da izađe na ulice i podrži Erdoğana. Bio je organiziran i besplatan prijevoz za pojačanje iz Zenice. “Narod je na poziv Erdoğana pokazao na čijoj je strani i šta hoće. Turska će počistiti redove unutar vojske i države”, rekao je Bakir Izetbegović. Za one koji ne znaju, “narod” je kategorija koja je u slučaju pokušaja puča u Turskoj postala monolitna, monohromatska, bez nijansi.

Potreba za Turskim makroidentitetom je pobijedila u šizofrenoj rastrganosti između ljubavi prema Huseinu kapetanu Gradaščeviću i ljubavi prema Turskom okupatoru protiv kojeg se Gradaščević borio. Za one koji ne znaju, Bosna i Hercegovina je u vrijeme Zmaja od Bosne bila turski vilajet, a danas po idejnom tvorcu turski muslimana u Bosni  Alije I. – što se Bošnjaka tiče je etnos sa teritorijom entiteta tog etnosa sastavni dio Turske nacije i Turske države. Ima li razlike između Srbskog i Hrvatskog etnosa  na  spram etnosa bošnjaka u BiH 

Izvor. Ljuta Krajina

 

NAPOMENA: Poštujući slobodu govora portal Ljuta Krajina je omogućio svim građanima pristup javne riječi iza kojih stoji autor naznačenog teksta, kao i posjetiocima da slobodno komentarišu članke poštujući pravila javne riječi.

 

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net