Religijska stoka u obliku čovjeka

Rabin: Jevrej može napasti nejevreja i uzeti mu jetru kako bi sebi spasio život!

Samo u Religijskim povampirenim zajednicama vjeroučitelji mogu da vas poduče ko koga i zašto ima pravo ubiti, ko je čovjek a ko nije, ko je bogom proglašen svecem na zemlji i td. Ovo je jedan očit primjer ovozemaljskog mraka.

Religijski fanatizam u izobrazbi ljudske nemani i stoke

O rabinu rođenom u Americi, Jizaku Ginzburgu i njegovom ućenju, raspravlja se u knjizi Motija Inbarija (doktorirao filozofiju na Hebrejskom univerzitetu 2006. godine)

U njegovim bilješkama, Ginzburg posebno ističe Halahaski i Kabalistički pristup koji naglašava razliku između jevreja i nejevreja (gentila), namečući jasnu separaciju i hijerarhiju.

On tvrdi da, dok su jevreji božiji izabran narod stvoren u božjem liku, gentili nemaju ovaj status i efektno se smatraju neljudima. Prema tome, na primer, zapovijest “Ne ubij!” ne važi se za ubistvo gentila, jer se “Ne ubij” važi iskljućivo za ubistvo čovjeka, a gentili za njega ne predstavljaju ljude.

Slično tome, Ginzburg je izjavio da na teoretskom nivou ako je jevreju potrebna transplantacija jetre da bi preživio, bilo bi dozvoljeno napasti gentila i na silu oteti njegovu jetru.

Ljuta Krajina

 

NAPOMENA: Poštujući slobodu govora portal Ljuta Krajina je omogućio svim građanima pristup javne riječi iza kojih stoji autor naznačenog teksta, kao i posjetiocima da slobodno komentarišu članke poštujući pravila javne riječi.

 

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net