Molili se Bogu pa im Bog omogućio ovozemaljske blagodati

Piše: Bajrić Senad

Nove stranke niču kao gljive poslije kiše. Priča i bilo kakvo razmišljanje o boljem sutra ako pobjede svi lijevi ili desni svejedno je apsolutna laž i demagogija. Davanje podrške političkim strankama, partijama i pokretima u postojaćem izbornom zakonu gdje religijski kolektiviteti imaju uticaj i kontrolu nad vlasti je apsolutna besmislica razmišljati o građanskim pravima, socijalnoj ravnopravnosti, slobodi, poslu, boljem sutra i stabilnoj državi.

Takve stvari i takve promjene jednostavno ne dozvoljava prije svega izborni zakon po kojem se biraju kandidati i drugo nacionalistički ili fašistički Ustav zemlje u BiH na kojem izabrani kandidati polažu zakletvu da će ga braniti i štititi. 
A zašto ga i ne bi branili kad se ukazala prilika za božiju i etnoreligijsku blagodet.

Tako da u fašističko uređenoj zemlji mogu da vladaju i uživaju samo fašisti na svim nivoima vlasti pa i oni dupeuvlakači, istrenirani neonacisti, šovinisti, komunjare tipa lijevi-desni, interesdžije, ljigavci, poslušnici i sotone koji znaju zbog svog dokazivanja privrženosti fašistima biti čak i gori po činjenju zla nad nedužnim slobodoumnim građanima.

Bilo je promjena raznih boja vlasti kroz vremeplov u zadnih 20 godina u BiH ali fašisti su ostali fašisti.

Nemojte dozvoliti da vas lažu više i to svi, nego dignimo se na noge i tražimo promjenu Ustavnog uređenja zemlje gdje će građanin, kao individua, kao osoba kroz građansku i sekularnu državu biti iznad etnoreligijskih principa i njihovih kolektiviteta čije mjesto nije u vlasti nego tamo gdje im je Bog  rekao a to je  u crkvama, džamijama i drugim vjerskim objektima.
Manje će, ili nikako pričati ta gospoda kako su se molili Bogu i Bog im upriličio sve ovozemljske blagodati.

Bog za njih je ustvari međunarodna zajednica i poslušni građani. Nemamo pravo biti inerntni na postojaće loše uređenje zemlje čija vlast je politički produkt, nametnut ugovorom ili dogovorenim sporazumom sa oblikom fašističke ideologije gdje se vrši diskriminacija svih građana bez obzira na  konfesionalno ili drugo opredjeljenje.

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net