Nediraj Tita, zaslužio je da počiva u miru

Piše: Bajrić Senad

Ponekad čitam i pratim na društvenim mrežama one što osuđuju, blate, ismijavaju se i još kao ustrajni pa se bore protiv, titoizma, socijalizma, ko... pišu pa objavljuju i još na to sve prave razne gifove, skečeve, gafove, memove il' kako se to sve zove. I ko to sve najviše radi kad pogledam, to su vam u najvećem djelu 'komunjare' kao otpadnici izgradnje građanske i sekularne BiH, HR, Srbije.. danas etablarini kao nacionalisti i fašisti u svim političko tzv.etničkim strankama u BiH i bivšim nam YU Republikama.

To su obični lažovi iz etno narodnih masa, podvojene ličnosti, lažni promotori svoje države, lažne genetsko modifikovane patriote, lažni vjernici i lažni promotori ljubavi u čijem se zagrljaju sa takvim sotonima kandže zabijaju i bol je do smrti.
Nešto razmišljam kako samo tako uspjevaju prodati se, kako su samo dobro bili etablirani u sistemu vlasti bivšeg YU komunizma, pa tako nagli preokret u sistemu vlasti današnjeg fašizma , u sve su uključeni, u igri svetoljublja, u igri svakojake pljačke, u igri šovinizma, laži, obmane, zavjere i td. Od svi ovih njihovih začina da te glava zaboli, a Bog im je uvijek na prvom mjestu, jer Bog određuje kome će na ovozemaljskom životu spustiti svoju milost i blagodati, ko će uživati u njima a ko će glavu gurati u kontenere, kome će Bog presuditi smrtnom kaznom i kad. Kažu ! Sve znaju pa čak i predodrede kao proroci. U službi su misionara i posrednika prema Bogu.

Lahko se boriti protiv sistema koji je srušen, pa ga ti sad mrtvog šutaš, probaj nešto uraditi protiv aktuelnog zuluma, neonacizma i fašističkog zla u BiH, HR, Srbiji..! Kuš na krhke dobre bosanske ljude. Kuš protiv Bosanaca i bosanskog državotvornog naroda, kuš protiv bosanskog jezika i svega što je Bosansko, jer BOSNA nije ni srbska, ni hrvatska, ni bošnjačko-turska, niti islamska, niti pravoslavna, niti katolička već je BOSNA bosanska i sa takvom nacionalnom orjentacijom svih njenih građana koji u njoj žive.

Tvoje ne znanje i ne razumjevanje, tvoja oholost prema državi BiH, njenom narodu bosanskom, bosanskom jeziku i svemu što je Bosansko obit će ti se o glavu kadli - tadli. Sistemi su bili i mjenjali se a BOSNA i Bosanci su bili prije tebe a biće je i poslije tebe. I nediraj Tita, kako god da je bilo s njim, cijenio ga je cijeli svijet, borio se protiv fašizma, protiv podjele BOSNE, zagovarao je bratstvo, jedinstvo, suživot, mir i građansku slobodu.

Bilo je grešaka ne sporim gledajući sa ove današnje vremenske distance, ali ipak priznajmo da je radio najbolje što je u tom vremenu bilo moguće. Neka počiva u miru, zaslužio je to Tito.

 

 

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net