Preuzimaju i Vladu USK - ASDA apsolutno kontroliše i Islamku zajednicu USK

Poštovani čitaoci građani ove zemlje, Krajišnici, poštovani novinari svih elektronskih i pisanih medija u BiH  Vama se upućuje ovo pismo da pročitate i razmislite kud ovo sve ide, i  kako se nasilnička uloga jedne političke stranke ASDA nasilno unosi i stavlja pod okrilje dogmatske vehabijske politike i pljačke, koristeći instituciju IZ-e za lažiranje prijava policiji, degradacija imama, džematski odbora i časni ljudi džematskih aktivista kao nepodobnih vjernika, kaže se u prilogu otvorenog pisma grupe imama (hodža) Medžlisa IZ-e Cazin

Više o ovom pismu možete pročitati u naslovu teksta:

Represivna politika radikalizacije tradicionalnog bosanskog Islama u Cazinu

 U nastavku teksta piše: Bajrić Senad pred. UG Organizatora otpora ' SOVE KRAJINE'

KAKO SMO RUŠILI SDA U CAZINU 2007. GODINE

Izgleda da se nisam dobro čuo, niti razumio pa reko da ponovim.
Pišem iz sjećanja, jer ovo je priča davno bila pričana i ispričana ali eto da ponovim zbog mladi i osvještenih ljudi. Ovdje pišem Kako smo rušili SDA u Cazinu 2007 godine.


Duga priča a potrudit ću se da budem sažet i razumljiv i sa priloženim dokazima.
Napravili smo idejnu platformu, izradili viziju, sve ujedinili u strategiju, tako da ništa se nije prepustalo slučaju. Nismo imali potrebu da manipulišemo jer smo tačno imali opisano djelovanje za sve pravce naših aktivnosti
U međuvremenu mi registrujemo političku stranku SDA 1990., 2007 godine, jako i snažno to promovišemo kroz medije. Pozivamo i stupamo u kontakt sa svima koji bi bili nama u interesu i interesu našeg plana. Od Tihića zahtjevamo uvođenje povjereništva u Cazinu ili mi devetaši pokrećemo se u predizborne aktivnosti. Za predsjednika stranke SDA 1990 U u hotelu Sedra imenujemo Izeta Hadžića iz Tuzle, dajemo to u javnost i počinju naši pregovori sa Tihićem. Međutim Izet H. nije član pregovaračkog tima dok se ne uvede u sudski registar kao predsjednik stranke.

Pregovarač koji je radio iz Živinica sa nama osnivačima SDA 1990 je Began Muhić, današnji ambasador u R.Turskoj, on je čak zastupao i drugu stranu zainteresiranih Cazinjana Ogreševića, Hozanovića, Hadžipašića i drugih navodno iz njihove sjene jer su ovi tad još bili u SDA.


Sulejman Tihić pristaje na sve samo da se ne uruši stranka. Zadnji pregovori sa Tihićem bili su krajem decembra 2007 godine. U kojem se saopštava Tihiću ciljevi stranke SDA 1990 sa usvojenom Deklaracijom SDA od 1991 godine u kojoj stoji ideološka prihvaćena načela orjentacije stranke po kojoj ćemo djelovati, čiji tekst vidite u prilogu, Što znači zalaganje za građansku i sekularnu državu opisano u članu 1. i ostalim članovima kako slijedi..

Drugi naš zahtjev je bio Nacija je jednako država a tri nacije su tri države i sudbina BiH je getoizacija naroda što mi nikako ne prihvatamo jer će kad tad biti upitan suverenitet i integritet zemlje. Znači tražimo Bosansko nacionalnu orjentaciju za sve građane, bez obzira na njihovu konfesiju, svjetonazor, religiju ili etničko porjeklo u BiH i poštivanje naravno nacionalnih manjina u BiH.
Tako nešto SDA u svojim ciljevima nema, rekosmo Tihiću i mi idemo sa kandidatom za općinu Cazin sa Ogrešević Nerminom na čelu iako je tad još uvijek Nermin bio u SDA.
Tihić odgovara ako je to problem sekretar ide u Sud i donijeće ovdje sve prepiske registracije stranke od osnivanja do danas. Zbilja nakon 2 sata vraćamo se iz šetnje u kabinet predsjednika Tihića i on nam dostvlja ovjerene prepiske iz Suda svih registracija ciljeva stranke od 1990 do 2006. godine i njihovih promjena slijedom kako su se mjenjale.

Za nas sviju uslijedio je šok Sulejman Tihić nasljednik Alije Iztetbegovića 2005 godine zvanično iz sudskog registra izbacio je riječi o kojoj se govori zajednici konstitutivnih naroda u BiH a uvodi novi termin ''Afirmacija bosanskog identiteta kao zajedničkog identiteta svih građana BiH'' stoji u Rješenju kantonalnog suda broj R-01/05 od 19.12.2005.godine i RF-1188/06 od 10.05.2006. godine potvrđuje i stoji u članu 3. što možete pogledati u prilogu rješenja suda. U razgovoru sa Alijom kaže Tihić rekao mi je moramo više jačati bosanstvo kao nacionalnu orjentaciju u koliko želimo ići konceptu građanske države i ukoliko želimo oćuvati zemlju i ja na tome radim kaže Tihić predsjednik SDA BiH

Obećali smo Tihiću da ćemo promjenuti naziv stranke i onda SDA 1990 staviti u a/a.

Kada smo to sve saopćili Izetu Hadžiću već izabranom predsjedniku SDA 1990 koji je prethodno ultimativno tražio izmjene statuta on je naprosto poludio. Taj koncept ja ne želim. Mi se od Alijine platforme nesmijemo udaljiti, niti od džamije ako želimo u vlast. Alija je za mnoge muslimane još živ sa kojim će se još zadugo izbori dobivati, glas na izborima je onog ko bude prezentirao Aliju i džamiju, konstitutivnost i jačanje teritorija našeg bošnjačko-muslimanskog naroda, to je Alijina vizija a Tihić je izdajnik i Alijinog koncepta BiH i same SDA na kojoj je rađana Alijina platforma. 


Isto je preko posrednika Begana Muhića potvrdio nam Hozanović i Ogrešević i Hadžipašić.
Naravno uslijedile su burne svađe, i svima njima koji nisu dali podršku ovom Tihićevom konceptu, ja kao predsjednik tada Glavnog odbora dao sam šup kartu, dobio sam taj mandat i uradio sam to sa apetitom a oni Hadžić i Ogrešević su nakon samo 15-30 dana već u Cazinu pokrenuli osnivačku skupštinu i osnovali novu stranku pod nazivom ''Alija SDA'' ili skraćeno ASDA.

Mi smo Tihiću dali podršku na tim aktivnostima i rekli staviti stranku SDA 1990  u A/A. (arhivu)

Kako bi ostali u afirmaciji našeg djelovanja i nastavili naš rad, osnovali smo udruženje građana pod nazivom RU Organizatori otpora 'Sove Krajine' borci za nastavak borbe za RBiH, pod čijim je pokroviteljstvom Vijeće građana Bosanske Krajine održalo prvi Regioonalni Sabor Bosanaca u Bihaću i usvojilo proglas za sve građane u BiH. Pokrenuli još mnoge društvene projekte, neki su još u aktivni kao npr. Podizanje spomenika kralju Tvrtku Kotromaniću pred parlamentom BiH. Projekat Resocijalizacija do smanjenja suicida kroz borački dodatak, Projekat 'Građanska Rezolucija o nužnosti promjena ustavnog uređenja BiH' i dr.

E sad dolaskom Bakira na vlast i preuzimanjem funkcije predsjednika stranke negiraju se sve teze Tihića o Bosanstvu i građanskoj opciji i uzimaju se ciljevi stranke gdje se Bošnjaštvo kao naziv B93 ponovo uzima vizionerski kao religijski narod u odbrani konstitutivnosti i pridodaje se termin nacije. Potvrda svega ovoga je dogovoreni popis stanovništva i prebrojavanje krvnih zrnaca po njihovim religijskim i etničkim terminima.

Iskreno žalimo za Tihićem bar kad se ovog našeg djela aktivnosti tiče, jer je to dobro sagledao i bio vizionar. A današnji SDA-aovci , političke marionete, čak i visoki dužnosnici u vlasti, uvjerio sam se da neznaju osnovne postulate na čemu se temelji idejna platforma, vizija i ciljevi stranke SDA a tako neznaju niti članovi sestrinske im radikalne stranke Alija Asda zbog koje danas kako u Cazinu tako i u cijelom kantonu ucviljeni imami (hodže) bune se zbog radikalizacija i bilo kakvih nasilnih promjena tradicionalnog bosanskog Islama, preuzimanjem IZ od strane Asda koja nije viđena niti je zabilježena sa ovakvim nasrtajem u totalitarnom jednopartijskom komunističkom sistemu bivše nam Jugoslavije, a danas gdje je izvršena demokratizacija i sloboda, sve je manje i demokratije i slobode za čestite vjernike i imame. 

Ovdje se uistinu treba zapitati šta to radi SDP , SBB i DNZ u ovoj igraoni radikalne Asda, koliki to lični interesi trebaju biti poslanika radikalaca SDA u skupštini USK koji se nalaze ili podržavaju  radikalizam u USK 

Izvor: Ljuta Krajina

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net