ČESTITKA GRAĐANIMA U POVODU DANA DRŽAVNOSTI

Predsjednik Regionalnog boračkog udruženja Organizatori otpora Krajine '' SOVE KRAJINE '' Bajrić Senad u povodu 25. Novembra Dana državnosti uputio čestitku građanima BiH i pozvao antifašiste na ponovnu potvrdu kontinuiteta državnosti sa novim ZAVNOBIH-om kako bi se revidirale bivše odluke a privilegovane konstitucije etno religijskih naroda formulisali u državotvorni Bosanski narod. 

Danas ruše zemlju upravo oni kojima je ZANOBIH iz 1943. godine dao pravo na očuvanje zemlje kroz bratstvo i jedinstvo i zato sam mišljenja da nam treba još jedna potvrda kontinuiteta i novog dana državnosti radi odbrane zemlje.

 

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI 

Bajrić Senad

Svim građanima BiH čestitam Dan državnosti 25. Novembar.


Dan državnosti je potvrda hiljadugodišnjeg kontinuiiteta države Bosne 
Potvrda dana državnosti potvrđena je 25. 11. 1943. godine kroz ZANOBIH i svaki put potvrđivala se kada se klerofašističke falange okome na rušenju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.

Danas to rade upravo oni kojima je ZANOBIH-om dato očuvanje zemlje kroz bratstvo i jedinstvo i zato sam mišljenja da nam treba još jedna potvrda kontinuiteta i novog dana državnosti, novi ZAVNOBIH kako bi revidirali odluke i privilegovane konstitucije etno religijskih naroda formulisali u državotvorni Bosanski narod.

Ozakonjeni dokument greškom ili namjerno urađeno na održanom prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić gradu jedino privilegovano pravo su sebi prilagodili kao ispravno i dobro a to je da BiH nije NI, već je BiH zajdnica ili konstitucija, suvlasništvo Srbije, Hrvatske i Turske po religijskoj pripadnosti navodno njihovih naroda iz njihovih nacija iz njihovih država.

Ova definicija je definitivno izazvalo agresiju 1992. godine na određivanju posjedovnog lista okupatora u BiH. 

BiH nije ni Srbska ni Hrvatska ni Tursko - bošnjačka niti je pravoslavna, niti katolička niti muslimanska već je BiH bosanska i kao takve nacionalne orjentacije je i svih njenih građana koji u njoj žive bez obzira na njihovo regionalno, religijsko ili konfesionalno ili bilo koje drugo opredjeljenje. 

U ZAVNOBiH-u su fašisti pronašli sebe, ta separatistička mafija i druge kolaboracijske snage koji po dogovorenom principu pljačke, uništavaju, raseljavaju, getoiziraju, ruše ovu zemlju kako bi dokazale da je nemoguće da njihovo poimanje dogovorenih principa zajednice vladavine etnoreligijskih naroda mogu zajedno živjeti u ovoj državi. 

To sve vidimo svakodnevno i njihovo javno istupanje u medijima.

Jedina naša mogućnost je, a pitam se Zašto da NE?, je da se kao antifašistički blok organiziramo i na jedan demokratski način, javno, jasno i glasno kao antifašisti sazovemo i održimo 4. zasjedanje ZAVNOBIH-a, potvrdimo državnost i nedjeljivost BiH i ukinemo klauzulu sa kojom današnji etno religijski kolektiviteti kao zajednice religijskih naroda na prevari i krvi vladaju ovom zemljom, stanemo na čelo, organiziramo mirne proteste i zatražimo od međunarodne zajednice kao protektora ove zemlje da kroz građansku rezoluciju sprovedu nužnost ustavnih promjena u BiH na principu građanske i sekularne države BiH. 

Nevidim nikakvog razloga zašto da ne pokušamo i jasno sve preciziramo odlukama i zaključcima 4. zasjedanja ZAVNOBIH-a i da kao takav bude na čelu rušenja barijera fašističkog ustava zemlje ne nasilnim putem, sve slobodno i demokratski zaobilezeći fašiste i njihovu vlast u širokom luku. 
4. zasjedanje ZAVNOBIH-a zadalo bi jači udarac i više i gore, nego da im se oružano suprostavimo.

Izvor: Ljuta Krajina

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net