Ako promjeniš ime, jesi li promjenio sebe i svoj identitet

Iznosim zaključak iz svog logičkog razmišljanja na ovu temu priče; ''Ako promjeniš ime, jesi li i promjenio i sebe i svoj identitet '' 

Veliki pozz za sve nacionime konstituisanim konstitucijom u BiH. Za mnoge nema svjetla dana, osim onih koji igraju Čovićevu kladionicu i nadaju se dobitku?? Pa u to ime mikrofon neka bude Vaš.

 

Piše:Bajrić Senad

Istina je najače oružje uvijek bila i biće.

Bošnjak ili B93 kako se popularno zove je definitivno ime i naziv za promjenu imena i naziva muslimana u BiH što opet u prevodu znači vjernika pripadnosti Islamske vjeroispovjesti i ništa drugo. Naime radi se o pripadnosti religije jedne skupine ljudi u jednoj državi koji izražavaju svoju pripadnost jednoj od religijskih većinskih zajednica od 1993. godine. 

Islamska Zajednica u BiH je u najvećem jeku rata počev od 1994 i 95 godine krenula sa realizacijom pod motom Kur'an časni je temelj bošnjaštva kako bi sa ovom tezom definirala jasan put imena i naziva za sve pripadnike muslimana u BiH. 
I to definitivno meni ne smeta a ne bi trebalo niti drugim da smeta, promjenuli ime pa šta, njihovo pravo, ali sve dok je to na konotaciji samo promjene imena, svaka individua, sekta, ili bilo kakva okupljena grupa oko nečeg neke ideje može da se zove kako hoće ako se taj naziv imena kao poenta priče završi samo na tome.

Ali kad priča o nazivu imena jedne religijske skupine i njenom daljnjem kontekstu aktivnosti se nastavlja pa se kaže kako su bošnjaci kao pojam vjernika i religijski narod pa se takvom konstitucijom konstituišu i postaju konstituisani a potom prešiju sebi pod tim imenom i nacionim kao nosioca nacionalne orjentacije u državi, onda je to opasnost prije svega za bošnjake-muslimane a i za državu u kojoj se zakljinju kao branioci, jer i svi drugi samoproglašeni ili samozvani nacionimi u BiH tipa srba i hrvata što u prevodu znači bosanski pravoslavaca i katolika brane svoju opstojnost konstitucije konstituisanog nečijeg religijskog etnosa i navodnu opstojnost u BiH. Ko biva svako ima pravo na svoje konstituisano religijsko sektaško parče BOSNE.

A Državotvornog Bosanskog naroda nema, nestao, izlapio bez obzira na religiju, kofesiju ili bilo koju opredjeljenost što je i smisao postojanja autohtonog i temeljnog pristupa oznake za ime i naziv naroda po nazivu države a ne po religijskoj i sektaškoj pripadnosti, po njima tog naroda nema, netreba ni da bude, vele, i ne treba ni da nepostoji. 
Tako se država bez državotvornog naroda lakše dijeli, lakše je zaratit ako i kad zatreba, osuđena je na propast i samouništenje a sve tri Bosanske monoteističke sektaške religijske zajednice proglašavaju se nečijim narodom sa pripadnošću nečijoj naciji iz neke druge tuđe države.
Ako mislite da se sve ovo dešava smo tek tako, slučajno e onda se grdno varate.

Ove tri skupine samoproglašenih religijskih naroda i nacionima u BiH su na toj konotaciji međusobnog priznanja i konstituciji dogovorili na tom planu za međusobno priznanje i konstituciju svojih vojnih međusobno priznatih komponenti koji su navodno u proteklom ratu branili svoj religijski rod-narod i svoj dio države. A najbolji dokaz je sastavljena Armija BiH od tri konstituisane vojne komponente, gdje svak baštini svoje porijeklo stada.

Pa stoga ako su bošnjaci, srbi i hrvati konstituisani onda nisu državotvorni. Ako je nacija jednako država a jeste, pitam se koja je poenta vašeg postojanja. Ako niste državotvorni logičan slijed je da ste pripadnici nacionalne manjine kao i drugi nacionimi njih još 17 koji egzstiraju i tako različito se izjašnjavaju u BiH. Nemere i jare i pare, pogotovu bošnjaci nekad zvani muslimani moraju uputiti jasnu deklaraciju o svojoj pripadnosti nacionimu i nacionalnoj orjentaciji naroda Bosanskog identiteta koja se veže uz naziv jezika i naziva države BOSNE jer lingvistika je tu neumoljiva kad je u pitanju naziva nacionima, nacionalna pripadnost, nacionalni jezik koji se veže uz nacionalni državotvorni narod.
Svi koji su autohtoni i koji baštine bosansku kulturu, bosansku tradiciju i pravedan život svih bosanaca i bosanki bez obzira na njihovo prije svega regionalnu, konfesionalnu, religijsku ili bilo koju pripadnost, svi zajedno kao takvi činimo jedinstvenu nacionalnu državnu cjelinu i tad dolazi do apsolutne slobode za svakog čovjeka na jednakopravnost života na svakoj stopi ove BiH zemlje, naravno uz apsolutno poštivanje nacionalnih manjina i njihove baštine na kulturu i jezik iz država odakle potječu.

Ne zaboravite da samo veliki mogu srušiti državu. 
Jugoslaviju su recimo kao zajednicu naroda srušili svojom pogrešnom politikom srbi ili srbijanci kao najveći narod i nacionim u toj državi YU. Samo neznalice će reći da je to bilo drugačije osmišljen raspad zemlje YU. 

A BiH će urušiti ili srušiti svojom pogrešnom politikom samokonstituisani ili samoproglašeni većinski etnoreligijski nacionim  '' bošnjaci '', ma koliko gradili svoj patriotizam o državi BiH ali činjenice i političke prilike ovog nacionima govore sasvim suprotno od onog što mi-vi mislite.
Bez jasno definisanih ideoloških državnih ciljeva i strategije o državotvornom narodu, naciji, jeziku ni državi nema spasa, ne samo vama sa nacionalnom orjentacijom zvanom ''bošnjaci'' - nego Nikom! jer i drugi igraju isto, identično ili slično kolo osim onih koji se izjašnjavaju Bosancima-bosankama

Na žalost BiH u ovakvoj današnjoj situaciji još jedino obdržava da opstane Međunarodna zajednica svojim protektoratom a da njih nema preko noći bi je ovi samoproglašeni etnoreligijski nacionimi rasparčali i rasčupali.

Šta je spas da opstane BiH; Spas je u nametanju promjene Ustavnog društvenog uređenja kao građanske i sekularne zemlje BiH od strane protektora međunarodne zajednice jer drugi izlaz iz ovog začaranog kruga zla ne postoji.
A ako se to desi i tad zažive međunarodni pravni zakoni i jednakopravnost i građanska pravda, ovaj religijsko sektaški vladajući kler srušit će se sam po sebi kao kula od karata.

Izvor: Ljuta Krajina

 

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net