Zašto neću glasati za svoje stranačke prijatelje, rodbinu i kolege

Slikovni rezultat za biračko mjesto

RAZMIŠLJANJE ODGOVORNOG GRAĐANINA NA UPIT PRIJATELJA ' HOĆEŠ LI GLASATI ZA MENE'

Pitaju me neki moji prijatelji i prijateljice da glasam za njih, tj za njihove stranke. Obećavaju mi oni vile i gradove ,zaklinju se u svoje poštenje, pa čak i neki govore da bi im taj paušal dobro došao, itd itd ….
 
A ja im velem  :
 
Ljudi moji nije to do toga hoću li ili neću ja glasati za vas. Da ste vi neovisini i da vi možete nešto promijeniti ja bih glasao za vas.
 
Ne znam da li se pravite ludi ili to stvarno jeste?
 
Vi ste samo mali točkići u mehanizmu vaših stranaka.
 
Vi ne ulazite u te općinske odbore da bi napravili nešto kolosalno i epohalno za vašu općinu, mjesnu zajednicu itd.
 
Vi ulazite u iste da bi dizali rukice i radili ono kako vam narede. Ako vam kažu da treba izglasati materinu deložaciju iz kuće vi morate dići rukicu ili još gore morate predložiti istu na vijeću i onda doći kući materi i pomoći u pakovanju stvari objašnjavajući joj kako se je to moralo uraditi. Ako vam kažu da treba koalirati sa samim Šejtanom i crnim vragom vi morate uraditi to-sa osmjehom na licu  .
 
Znači glasanje za većinu od vas nije glasanje za vas već glasanje za dalje etno-nacionalne podijele, siromašenje društva, obeščašćivanje porodilja, omladine i penzionera, nastavak pljačke, korupcije na jednoj strani te istovremeno glasanje za daljnje ojačavanje i formiranje nacionalno-fašističkih oligarhija koje nas već decenijama uništavaju.
 
Dakle neću glasati za vas zato što smatram da vaša čast vrijedi više od 300 KM paušala, naknade u komisiji i toga slično, jer u svemu tome niste slobodni ljudi. Od tog momenta vašeg ulaska u vijeće vi više ne pripadate slobodoumnim ljudima.
 
Ovo nije glasanje za sliku vaše bebe , vašeg auta ili glupiranja na plaži.
 
Ovdje je biti apolitičan grijeh a ignorisanje istih procesa u zemlji u kojoj živimo vodi ravno samoubistvu. Dati glas vama stranačkim kandidatima je pustati vas u kandže dželata, e ja to nemogu, jer vas poštujem i volim.
 
Nisam ja sebičan. Sve vas koje imam na ovom fb, kao rodbinu, prijatelje, moje drugare ja dovoljno cijenim i poštujem i zato nemojte me tjerati da dam glas za vas i vašu stranku jer taj moj glas pokazat će se poslije da je zlo koje vas same a i sve nas čeka kasnije.
 
Možete mi se obratiti u pola dana i noći sa svojim problemom ali ne možete od mene očekivati da prodajem budućnost naše djece za 300 KM vašeg paušala koji će vam kad tad trgnuti na nos.
 
Znam neki će reći kako ja tu ne mogu ništa promijeniti.
 
Imate pravo donekle ali barem neću biti jedan od onih koji će svojim nehatom zakucati još jedan ekser u mrtvački sanduk u kom leži ova naša u fašizmu ogrezla zemlja.
 
Moj glas ide samostalnim i slobodoumnim ljudima koji nisu niukakvoj svezi sa političkim strankama i koji će kao takvi neovisni boriti se za prava građana a ne za prava stranačkih lopova.
Izvor: buka.com
 
 
 

Ljuta Krajina

16. 09. 16.


 

PROMO VIDEO

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net