Dalida Burzić U Panici „Zavalila“ Inspektore MUP-A KS

Nakon što je glavna tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo Dalida Burzić raskrinkana u svojim kriminalnim i nečasnim radnjama, te nakon što je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine formiralo krivični predmet broj: T20 0 KTA 0014035 17 i otvorilo istragu protiv osumnjičenih Burzić Dalide, Aide Topalović, kao zamjenice glavne tužiteljice KS, Jasenka Ružića, kao suca Kantonalnog suda u Sarajevu, te Selak Amera i Klino Sulje, kao inspektora MUP-a Kantona Sarajevo i drugih, te nakon što je i glavni tužitelj Federacije Bosne i Hercegovine Zdravko Knežević dana 21. 06. 2017. godine donio Rješenje, kojim je formirao krivičnih predmet protiv Dalide Burzić, Aide Topalović, Selak Amera i Klino Sulje i drugih zbog krivičnog djela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana 340. KZ F BiH, a odredio Tužiteljstvo Zeničko – dobojskog kantona za postupanje u istom protiv istih, naime, Burzićeva je, na neshvatljiv način, vjerojatno u panici odlučila „zavaliti“ svoje suradnike, koji su istoj služili za njezine potrebe i prljave poslove.

Naime, Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo na čijem je čelu Dalida Burzić, formiralo je krivični predmet protiv inspektora MUP-a KS Selak Amera i Sulje Klino. Krivični predmet je zaveden pod brojem: T09 0 KTA 0111001 17, a koji se vodi pred Tužiteljstvom KS. Stjerana u kut „bez izlaza“, Burzićeva je predmet protiv inspektora formirala s u ciljem obmane javnosti i svojim očajničkim posljednjim potezom obmane svoje kolege , jer istragu Tužiteljstvo Kantona Sarajevo protiv inspektora MUP-a KS Sulje Klino i Selak Amera neće do kraja provesti, jer će u protivnom isti Burzićevu za njezina nedjela „otkucati“, a po čijem su nalogu isti zapravo i radili. Ovakav očajnički potez u strahu, Dalidi Burzić neće pomoći nakon pokretanja istraga u dva Tužiteljstva!
‘Ko će prvi od gore osumnjičenih propjevati i postati „svjedok suradnik“ ili eventualno sklopiti nagodbu s Tužiteljstvom o priznanju krivnje uskoro ćemo saznati!

Piše: Josip Šimić

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net