MUP RS o originalu Dejtonskog sporazuma: Kako je pronađen

MUP RS o originalu Dejtonskog sporazuma: Kako je pronađen

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a 31. oktobra 2017. godine su slobode lišili lice inicijala Ž.K. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Trgovina uticajem“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ iz člana 32, saopšteno je danas iz MUP-a RS.

Lice Ž.K. (ranije je objavljeno da se radi o Željku Kuntošu) se sumnjiči da je, nakon što je došlo u posjed originalnog teksta „Dejtonskog mirovnog sporazuma“ napisanog na engleskom jeziku, tokom 2017. godine, isti nudio na prodaju u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Lice je istog dana uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeno u Posebno odjeljenje tužilaštva RS za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci.

Kako je nezvanično saznala Federalna novinska agencija jutros, Željko Kuntoš je originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma, na engleskom jeziku, pokušao da proda za 100.000 KM

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net