ZAKAZANE JAVNE RASPRAVE VEZANE ZA ZAKON O ZABRANI PUŠENJA

ZAKAZANE JAVNE RASPRAVE VEZANE ZA ZAKON O ZABRANI PUŠENJA


Sarajevo, 04.07.2017. - Udruženje građana za zaštitu ljudskih prava pušača „Ma kuš na me“ obavještava javnost da je u toku javna rasprava vezana za Nacrt zakona o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, poznatijeg kao Zakon o potpunoj zabrani pušenja.


Prva javna rasprava zakazana je za područje Unsko-sanskog kantona održat će se 05.07.2017. godine (srijeda) u Sali Skupštine USK, ul. Alije Đerzeleza br. 6, Bihać, u periodu od 11:00 do 13:00 sati.


Druga rasprava, za Kanton Sarajevo, održat će se 13.07.2017. godine u sali Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1, u periodu od 10.00-12.00 sati.


UG „Ma kuš na me“ poziva građane Federacije da prisutvuju javnim raspravama obzirom da je to jedini način da se spriječi ne samo usvajanje zakona o potpunoj zabrani pušenja u svim ugostiteljskim objektima u Federaciji BiH, nego se ovim zakonom direktno ugrožava egzistencija preko 50.000 osoba koje žive od trgovine u FBiH kao i ugrožavaju radna mjesta stotina osoba koje su uposlene u ugostiteljstvu.
Ljubazno molimo da informaciju o održavanju javnih rasprava objavite u vašem mediju!

UG „Ma kuš na me“ BiH

 
 
 
 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net