Josip Šimić / Proslijedio Sam Pisma Tužiteljstvu BiH

Reagirajući na natpis na portalu Dnevno.ba u svezi niza iznesenih tvrdnji, a koje su meni dobrim dijelom već ranije poznate, ističem slijedeće:

Točno je naime, da sam 11. 7. 2017. godine zapremio dva pismena Izvještaja (nepotpisana), u kojima me pošiljatelj, odnosno osoba koja se predstavila, kao „dugogodišnji uposlenik Agencije za istraživanje i dokumentaciju AID, a sada kao uposlenik Obavještajno – sigurnosne agencije BiH“ upozorava na „moju pravnu i fizičku sigurnost“ zatim navodi „mnoge nezakonite radnje Džafera Hrvata, Dalide Burzić i drugih“, – kako i stoji na početku njegova obraćanja i upozorenja meni. Tom prigodom, pošto sam zapremio dva pisma od iste osobe, a imajući u vidu, da se u tome pismu spominju radnje, koje sadrže obilježje više krivičnih djela u sticaju, pisma sam proslijedio Tužiteljstvu BiH na provjeru i daljnje postupanje, a obavještena je i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). U cilju rasvjetljavanja tih nečasnih djela, saslušan sam u SIPA-i o čemu je obavješteno Tužiteljstvu BiH dana 21. 7. 2017. godine, obzirom, da sam 20. 7. 2017. imao direktnu prijetnju, da „tamo gdje ja idem moram ponijeti deku, jer će biti veoma hladno, da odustanem od svega…“, te sam prijavljujući navedenu prijetnju SIPA-i dostavio i pisma koja sam dobio od osobe, koja se predstavila kao uposlenik OSA-e.
Ovom prilikom ističem, da su se sistemski pritisci na mene intenzivirali nakon pokretanja istrage protiv Burzićeve i sve prijetnje koje dobivam direktno su povezani s istim.
Ukoliko se informacije pokažu točne, pripadnici MUP-a KS i svi akteri tog nezakonitog događaja u odnosu na mene, snosit će posljedice.


Josip Šimić

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net