Saopštenje gradske uprave Bihać o statusu lokacije za regionalnu sanitarnu deponiju

Saopštenje gradske uprave Bihać o statusu lokacije za regionalnu sanitarnu deponiju

Gradska uprava Bihaća na čelu sa gradonačelnikom Emdžadom Galijaševićem pokazala je u protekle tri godine da je odgovorna lokalna zajednica i da takva želi biti i u narednom periodu. Gradska uprava se neće i ne želi baviti politikanstvom u vezi sa statusom JP REG DEP USK-a i ističemo da smo sve naše obaveze prema ovom preduzeću uredno izmirili. 

Gradsko vijeće Bihaća donijelo je u ranijem periodu jednoglasnu odluku o izboru lokalcije za regionalnu sanitarnu deponiju . Kako navedena odluka nije ustavna kategorija , podložna je i promijenama. To znači, ako Studija uticaja na okoliš u bilo kojem pogledu ukaže na štetan uticaj deponije na okoliš, zrak, vodu , vegetaciju , a osobito na zdravlje ljudi , gradska uprava Bihaća povući će Odluku o izboru lokacije za deponiju.

Štetan uticaj deponije i na jednog čovjeka naše zajednice značiti će povlačenje naše odluke. U ovom trenutku detaljno se isčitava Studija uticaja na okoliš , prati se stanje na terenu i gradska uprava spremna je reagovati na bilo koju situaciju ili odluku vezanu za izbor lokacije sanitarne deponije.

KABINET GRADONAČELNIKA 

LjutaKrajina.NET

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net