FRONT: Za zločin u Rajlovcu kriva je Država BiH!

Udruženje „Front“ izražava duboko žaljenje zbog gnusnog ubistva dva pripadnika Oružanih snaga BiH u sarajevskom naselju Rajlovac i naglašava da je ovo pucanj u Državu od strane svih poslanika u zakonodavnim tijelima od prvih višestranačkih izbora 1990. godine. Niti nakon 25 godina „demokratije“ niko od predstavnika zakonodavne vlasti u BiH nije našao za shodno da donese zakonsku regulativu koja bi zabranila rad ekstremističkim grupama u BiH, te smo zbog toga jedina zemlja u kojoj fašistički deklarisane grupe djeluju kao Kulturno-umjetnička društva, kulturne institucije ili vjerske sekte.

Jedan ekstremizan rađa drugi – što je dovoljna činjenica da se konačno donese zakonski akt koji će zabraniti bilo kakvo djelovanje organizacijama koje baštine fašizam, četništvo, ustaštvo ili vjerski radikalizam koji se krije iza Islama. Sve dok se ne donese odgovarajući Zakon koji će zabraniti rad ovim militantnim ekstremističkim organizacijama, direktnu odgovornost za ubistva kao što je jučerašnje u Rajlovcu, snosi Parlament BiH i njeni poslanici.

____________________________________________________________

UBICA IZ SARAJEVA

Ovo je Enes Omeragić koji je ubio vojnike OSBiH

Ovo je Enes Omeragić koji je ubio vojnike OSBiH

Dvostruki ubica i samoubica Enes Omeragić rođen je 1981. godine, a živio je u sarajevskom naselju Sokolje.

Jedan od njegovih komšija kazao je kako su znali da je Omeragić bio problematičan, da je koristio drogu i bavio se kriminalom, ali da ih je sve što se dogodilo sinoć šokiralo. Dodao je da Omeragića nisu poznavali kao osobu sklonu nasilju i radikalizmu.

Podsjećamo, on je u srijedu oko 19:40 ušetao u kladionicu u neposrednoj blizini kasarne Rajlovac nakon čega je otvorio vatru na dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH. Nakon toga, Omeragić je otvorio vatru na autobus GRAS-a u kojem su od krhotina stakla povrijeđene tri osobe. Omeragić je potom pobjegao u porodičnu kuću u kojoj je izvršio samoubistvo oko 22:10 sati.

Tužilaštvo BiH je spomenuti zločin okvalifikovalo kao djelo terorizma.

klix.ba

 19.11.2015.

 LjutaKrajina.NET

 

 

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net