Saopštenje za javnost: Općinski odbor Demokratska Fronta Cazin

Nakon što smo dobili rješenja o imenovanju predsjednika biračkih odbora otkrili smo još jednu u nizu višegodišnjih prevara od strane A-SDA stranke i Općinske izborne komisije(OIK) Cazina, koja se ogleda...

Saopštenje za javnost: Općinski odbor Demokratska Fronta Cazin

"Nakon što smo dobili rješenja o imenovanju predsjednika biračkih odbora otkrili smo još jednu u nizu višegodišnjih prevara od strane A-SDA stranke i Općinske izborne komisije(OIK) Cazina, koja se ogleda u kupovini ovjerenih obrazaca od stranaka iz RS-a koje su fiktivno prijavili na liste za OV Cazin, postavljajući na liste samo po jednog kandidata obezbijedivši A-SDA stranci 280 članova i zamjenika, pri tome bespotrebno oštetivši budžet općine Cazin za oko 15000 KM za plaćanje istih.

DF smatra da je nemoguće da oni koji na listama nisu mogli obezbjediti više od jednog kandidadata, mogu obezbjediti po 56 članova i zamjenika BO-a.

Svima je poznato da su svi imenovani na te pozicije članovi  A-SDA. Dakle, A-SDA uz pomoć OIK Cazin je obezbjedila sebi preko svojih satelita 42 predsjednika BO-a, A-SDA 12,  Zavičajni socijaldemokrati – Mile Marčeta 6, Savez za SG 11, Povratak otpisanih 6, Komunistička partija 7, što je preko 50% od ukupno 81 predsjedničkog mjesta.

Prema tome OIK-a koja je sastavljena od 5 članova A-SDA i 2 člana SDP – predsjednik  OIK ujedno je i savjetnik načelnika općine Cazin, obezbjedila je mimo zakona jednoj političkoj stranci povlašten položaj u odnosu na druge omogućivši A-SDA da izvrši izbornu krađu. Zbog svega navedenog tražimo od OIK-a Cazin da podnese ostavku a od OV-a Cazin da imenuje novu OIK iz reda stručnih i uglednih građana. Istovremeno tražimo od sigurnosnih agencija, Tužilaštva i CIK-a BiH da utvrde činjenice a potom poduzmu zakonom  predviđene mjere prema OIK-a Cazin i A-SDA  jer smatramo da gore opisane radnje sadrže elemente krivičnog djela.

Ukoliko ovaj put nadležni organi zakažu smatramo da nema smisla uopšte izlaziti na izbore u općini Cazin mišljenje je Općinskog odbora Demokratske Fronte Cazin.“            

OO DF   CAZIN      

 

LjutaKrajina.NET Izvor: ljutakrajina.net


NAPOMENA: Poštujući slobodu govora portal Ljuta Krajina je omogućio svim građanima pristup javne riječi iza kojih stoji autor naznačenog teksta, kao i posjetiocima da slobodno komentarišu članke poštujući pravila javne riječi.

                  

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net