Održana centralna manifestacija “Junski dani otpora” u MZ Srbljani

Fotografija korisnika/ce Nijaz Malkoc.

U organizaciji mjesne zajednice Srbljani i podrške ministarstva za pitanja boraca USK , u bihaćkom naselju Srbljani održana je tradicionalna manifestacija „Junski dani otpora“, kojom se mještani Spahića, Srbljana, Jezera i drugih naselja, prisjećaju odsutnih momenata u odbrani tadašnjeg Bihaćkog okruga na početku agresije na našu zemlju.

Veliki broj mještana i gostiju iz cijelog USK. Ratni komadant 5.korpusa Ramiz Dreković Armije R BiH, ministar za pitanje boraca u vladi USK Dževad Malkoč obratili su se gostima sa prigodnim govorom te evocirali uspomene iz ratnog perioda , kada je na liniji fronta dugoj 15 km poginuo 371 borac , od kojih 84 iz MZ Srbljani.

Skupu se obratio i bigadir Hamdo Delalalić komadant 503 Cazinske Bigade, brigadir Hamdija Abdić komadant 502 bihaćke brigade te komadant bosanske oslobodilaćke brigade Amir Avdić. 

Fotografija korisnika/ce Osman Maršal Handukić.

Malkoč Nijaz predsjednik MZ Srbljani i dobitnik ratnog priznanja Zlatni ljiljan istakao je da će sjećanje na pale branitelje i herojske odbrane tadašnjeg Bihaćkog okruga ostati u analima sjećanja i obilježavanja MZ Srbljani kao tradicionalna manifestacija odavanju počasti heroima i braniteljima 5 korpusa.

Za sve prisutne obezbjeđen je bio i vojnički grah koju je pripremila u okviru ovog događaja MZ Srbljani.

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net