Vlada USK i njena ponovna rekonstrukcija

 
Nakon što je krajem januara smijenjeno pet stranačkih ministara u Vladi USK (SDA-SBB), a imenovano pet novih, zvanično predstavljenih ekspertima u svojim oblastima, nakon nepuna tri mjeseca, troje eksperata završili su svoju ministarsku karijeru.

Skupština USK u kojoj se, praktično, na mjesečnoj bazi mijenja skupštinska većina, smijenila je juče nedavno postavljene ministre: Ilfada Medića (DF), ministra privrede, Saliha Mesića (DF), ministra zdravstva i Sanelu Ćenanović (SBB), ministricu obrazovanja

Novoizabrani su Muhamed Ramić (SBB), koji će postati ministar obrazovanja, Samir Sedić (SDA), ministar privrede i Hazim Kapić (DF), ministar zdravstva.

Zanimljivo je da je novoimenovani ministar privrede Samir Sedić, od maja do jula 2016. godine već obavljao funkciju ministra. Tada je bio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Hazim Kapić je, pak, ranije bio federalni zastupnik SBB-a, potom član SDP-a, dok se sada priklonio DF-u.

Nova Vlada USK osamnaesta je od osnivanja ovog kantona, u čemu je USK apsolutni rekorder u našoj zemlji.

Aktuelni premijer Husein Rošić već  ponavljajući prilikom svake nove rekonstrukcije da prethodni ministri nisu bili loši, ali da sada imenuje još bolje. Smjena ministara koje se uvijek predstavlja kao eksperte, a čije reference kasnije bivaju predmetom ismijavanja te njihovi mandati, koji se broje u mjesecima ili danima, postali su bizarna praksa koja postaje zabrinjavajuća i košta ponajviše građane u svakom smislu.

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net