Nakon duge i teške bolesti: Preminula Donna Ares

Pjevačica Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, preminula je danas u Bihaću u 40. godini života, potvrdio je za Faktor jedan od njenih bliskih prijatelja.

 

FOTO: ABC.ba
FOTO: ABC.ba

 

Donnino srce je prestalo da kuca nakon nekoliko godina borbe sa teškom bolešću.

Donna Ares je rođena 1. januara 1977. godine u Bihaću. Muzikom se počela baviti još kao dijete. kao djevojčica nastupila je na dječijem festivalu, a od svoje 14. godine nastupa s rock grupom "Camino Verde" u lokalnim diskotekama kao pjevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. Završila je muzičku školu te je studirala engleski jezik i književnost. Godine 1997. godine prvi put javno nastupa pod imenom "Donna Ares" na izboru za pjesmu Eurovizije na Dori, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom "Kazna" na festivalu "Bihać ‘97", koja je lansira visoko na sve top-liste u BiH.

VEZANI TEKST - Halid Bešlić za Faktor o smrti Donne Ares: Ovo me potreslo, bila je veliki borac i umjetnik

VEZANI TEKST - Bišćanin Mirza Malkoč: Donna se povukla u stan roditelja, znala je da ne može pobijediti bolest

Jedno vrijeme je živjela u Sarajevu i Danskoj, gdje se liječila, nakon čega se vratila u rodni Bihać. 

Veliki broj muzičara i Azrinih prijatelja nastupio je na njenom posljednjem velikom koncertu 16. aprila 2015. godine u Zetri koji je organizovala kako bi prikupila novac za svoje i liječenje drugih oboljelih od raka. Te godine je objavila i knjigu "Soba za nikoga" koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti.

U posljednjoj objavi na Instagramu napisala je: "VOLI VAS VAŠA DONNA ARES". 

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net