U Ostrošcu osnovan klub 99 koji daje inicirajuće prijedloge i kroji pozitivne zaključke

Piše: Bajrić Senad

U Ostrošcu grupa neformalni građana osnovali su Klub 99 Ostrožac čija je svrha prije svega druževnog karaktera. Sastajanje je sedmično uz kahvu, zakusku i po kojoj čašici dobre kapljice. Neformalnim raspravama, pričama, druženju i časkanju dotaknu se tema koji su životno vezani za lokalnu zajednicu i građane u kojima djeluju.

Naime, Klub 99 Ostrožac pokriva tri Mjesne zajednice i to Ostrožac, Prošići i Majetići  i na tim druževnim sastancima se predlažu ili donesu inicirajući prijedlozi koje predlažu rukovodstvu ovih MZ  kako bi svojim daljnjim aktivnostima poduzimali daljnje mjere prema gradu Cazin ili drugim nadliježnim organima USK a sve tiče se problematike građana Ostrošca, Prošića i Majetića.

Na više svojih održanih druževnih sastanaka do sad donijeli su nekoliko inicijarućih zaključaka od kojih ovom prilikom izdvajamo dva:

  1. Da se u što kraćem roku održi jedan prošireni zajednički sastanak predstavnika ili predsjednika Mjesnih zajednica Ostrožac, Prošići i Majetići , predstavnika njihovih podružnica i sela kako bi zajednički nastupali prema nadliježnim oko rješavanja problema nisko naponske mreže u ove tri Mjesne zajednice, obzirom da svako malo pogoršanje vremenskih neprilika ove tri Mjesne zajednice ostanu kraće ili duže vrijeme bez napajanja električnom energijom.

 

  1. Daje se inicijativa za formiranjem općine Ostrožac u sastavu grada Cazina.

Općina Cazin je dobila status grada, pa inicijativa od strane Kluba se smatra opravdanom da se formira općina pod nazivom Ostrožac koja bi pokrivala ove tri MZ Ostrožac, Prošići, Majetići. Klub 99 Ostrožac svoje opravdanje prije svega vidi i sagledava u privrednom i poljoprivrednom razvoju ove tri Mjesne zajednice.

Pozivaju se predstavnici Savjeta MZ Ostrožac, Prošići, Majetići da sazovu tematsku sjednicu građanske inicijative radi razmatranja i usvajanja zajedničkog prijedloga oko pokretanja osnivanja Općine Ostrožac u sastavu grada Cazina.

Klub 99 Ostrožac predlaže da se sazove građanska tematska sjednica. Na tematsku sjednicu pozvati prije svega privrednike i ugledne građane sa ove tri MZ, vjećnike Gradskog vjeća Cazin sa ove tri MZ, prestavnike udruženja i organizacija iz ovih MZ, predstvanike odnosno poslanike Skupštine USK i javno sve druge zainteresirane građane na ovu temu.

Izvor: Ljuta Krajina

                                                          

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net