Demagog sve objasnio

Žestoka vanredna press konferencija Aleksandra Vučića: Mir i stabilnost Srbije ne smiju biti ugroženi, ne pristajem na ucjene 

Žestoka vanredna press konferencija Aleksandra Vučića: Mir i stabilnost Srbije ne smiju biti ugroženi, ne pristajem na ucjene

 

Aktuelni premijer Srbije i novoizabrani predsjednik te zemlje, Aleksandar Vučić, večeras je organizirao vanrednu press konferenciju u centrali Srpske napredne stranke u Beogradu na kojoj je, između ostalog, govorio i o protestima koji u većim urbanim centrima ne jenjavaju već deveti dan zaredom.

Glavni akcent konferencije bio je na rezultatima današnjeg ponovoljenog glasanja na osam biračkih mjesta na kojima je RIK zabilježio nepravilnosti.

Podsjetimo, izbori su danas ponovljeni na izbornim mjestima u Beogradu (Zvezdara), Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vrbasu, Topoli i u Kraljevu, a mediji u Srbiji javljaju da je Vučić danas osvojio više od 80 posto glasova.

Vučić je započeo žestoko. 

- Oni koji neće da priznaju poraz organizirali su proteste. Nećemo rušenje naše zemlje i nikome to nećemo da dozvolimo - kategoričan je Vučić.

Obrušio se na opoziciju, a kazao je da je predugo tolerirao njegovo ponašanje. Dodao je da neće razgovarati "jezikom prijetnje i ucjene".

- Ne podliježem pritiscima nikome u Srbiji, ali ni inostranstvu. Naši protivnici devet dana pokušavaju da promjene volju naroda, ali mi smo je na izborima potvrdili. Nikome nećemo dozvoliti da ugrozi narodnu volju. Svaki put prolazim kroz iste prazne priče, ali zahvaljujući vama uvijek ih pobijedimo - kaže Vučić.

Nakon toga se osvrnuo na današnje rezultate. Ponovo je proglasio apsolutnu pobjedu.

- Osvojili smo više glasova nego na izborima prije devet dana. Svi protukandidati su ovaj put osvojili manje glasova. Samo sam ih ja dobio više - naglašava Vučić.

Na kraju press konferencije najavio je sutrašnji dolazak delegacije Njemačke u Srbiju, predvođenu Sigmarom Gabrielom, ministrom vanjskih poslova te zemlje.

 AVAZ

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net