ALEKSANDAR VUČIĆ "U Dejtonu smo izgubili sarajevska naselja, Ilidžu, Rajlovac, Vozuću..."

Aleksandar Vučić, mandatar za premijera Srbije, danas je u Narodnoj Skupštini Srbije odgovorio na pitanje poslanika Čedomira Jovanovića kako će se njegova vlada odnositi "prema Bosni i Kosovu"?

 "Nakon što smo potpisali Briselski sporazum mene su Srbi na Kosovu, vređali, napadali kada sam otišao među njih da im objasnim suštinu tog sporazuma. Rekao sam da su svi napadali i Dejtonski sporazum, a danas se ti isti u njega kunu kao u Sveto pismo. Izgubili smo tada Grahovo, Petrovac, Kupres, izgubili smo naselja oko Sarajeva u kojima su živeli Srbi, Ilidžu, Rajlovac, Vozuću...".

 On je rekao da je situacija u BiH komplikovana i teška jer, između ostalog, uključuje dva spoljna faktora - Srbiju i Hrvatsku kao garante Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Govoreći o odnosima BiH i Srbije, Vučić je naveo da Beograd zna, ali neće da kaže šta je bio krajnji cilj i namjera napada na njega kao premijera Srbije u Srebrenici "za koji niko nije odgovoran i o kome niko ništa ne govori".

- Mi ćutimo. Ja idem u Mostar, sretnem se sa predsjedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, pružim mu ruku i razgovaramo o svemu kao da se ništa nije dogodilo. Zamislite da se to nekom drugom državniku dogodilo negde u svetu? A ja kažem - nema problema. Zaboravio sam sve. Pustite me. Nikakav problem nije - rekao je Vučić.

 On je podsjetio da je nakon svega došla zabrana da dođe u Potočare ove godine.

- Došlo je sledeće - sad ti zabranjujemo da dođeš. Zato što si nam ukrao 'šou' prošle godine. To je bio 'šou'. Kao da sam ja hteo svoje sopstveno ubistvo da organizujem. I opet ćutim. Zato sam ćutao i juče i rekao samo tri - četiri rečenice o tome i zato sam pričao o ekonomiji četiri časa. Zato što hoću mir i stabilnost. Zato što hoću da to odbranimo - kazao je premijer Srbije.

Ljut Krajina

 

NAPOMENA: Poštujući slobodu govora portal Ljuta Krajina je omogućio svim građanima pristup javne riječi iza kojih stoji autor naznačenog teksta, kao i posjetiocima da slobodno komentarišu članke poštujući pravila javne riječi.

 

Povezano iz kategorije

Error: No articles to display

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net