NIJE DOŠAO NA POSAO! Bakir Izetbegović razmišlja o ostavci

Satirična vijest

 

Član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović danas nije došao na posao jer, kako nam je rekao putem telefonskog razgovora, preisptuje svoje moralne odgovornosti prema narodu Bosne i Hercegovine

Naime, razlog zbog čega se Izetbegović danas nije pojavio na radnom mjestu, jeste ostavka Matea Renzija na poziciji premijera Italije, nakon što je doživio poraz na referendumu o njegovom planu ustavnih reformi.

Bakir Izetbegović se prisjetio obećanja kojeg je dao narodu BiH tokom predizborne kampanje 2014. godine, da će u narednom periodu zaposliti 100.000 ljudi. S obzirom da do dana današnjeg svoje obećanje nije ispunio, duboko razmišlja da svoj neuspjeh kruniše ostavkom jer, njegova moralna i etična načela mu ne dozvoljavaju da narodu poslije datog neispunjenog obećanja, u oči pogleda.

“Primjer Matea Renzija spotakao me je da budem odgovorniji prema narodu koji me je izabrao, prema narodu kojeg sam iznevjerio, prema narodu kojeg sam predstavljao. Halalite.” – rekao je Izetbegović na kraju našeg razgovora.

Izvor: Fresch-pres

 

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net