Draga braćo i sveste moje!

Piše: JOSIP ŠIMIĆ

Velikomučenica Sveta Klikerija, Svjetovnog Imena Dalida Burzić

Nakon što smo nedavno, voljom našeg svetog i prepodobnog despota Dragana Ispovjednika, čije je svjetovno ime Dragan Čović, objavili imena novih hrvatskih probisvetitelja “nove” hrvatske crkve, biskupije mostarsko-barske, gdje je prepodobni Dragan Ispovjednik sagradio predivan hram od 5 milijuna maraka, nakon toga, dobili smo na stotine tisuća pisama iz Stranke Demokratske Akcije u BiH i ostalih Bogougodnih organizacija i političkih stranaka, koje se bore za postavljanje svojih kadrova u organe gonjenja, a u kojima od nas ultimativno traže, da objavimo imena novih Bakirovih probisvetitelja.

Preporučujemo roditeljsku pažnju, zbog čudesa koja slijede:

Prije nego li objavimo imena svetica i novomučenica svetog kola Bakirovih sestara, dužni smo vam predstaviti prijedloge i freske za kalendar Nove hidžretske Bakirove i Gospodnje godine, koje su nam poslali pripadnici vjerujućeg naroda. Bezazleno, vjerno stado Bakirovo za kalendar kandidirali su freske iz Bosanskog beglerbegluka, a na naslovnoj bi morao biti učeni i financijsko – prepodobni El Bakir Al’ nas Izradi, svjetovnog imena Bakir Izetbegović.

Sveti januar/siječanj će predstavljati sveti i čudotvorni Šemsudin Dedić, duhovnog imena Šemso, Bakirov ministar poljoprivrede F BiH (SDA), koji preko medija snažno, hrabro i neustrašivo štiti njive i vinograde od poplava, suše, grada i svakovrsne nestranačke aždaje.

Februar/veljaču bi trebala predstavljati freska svetog čudotvorca Salke Bukvarevića (SDA), ministra za vječna pitanja Izetbegovićevih invalida, obrambeno-oslobodilačkog rata, koji preko Čamparine policije brani proračun od besposlenih, jadnih i sitnih boraca i još sitnijih invalida i ostalih demona, koji samo grešne pare traže.

Za mart/ožujak predložena je freska probisvetog zekstra mesije Mektebića, poznatog kao Dragana Mektića, zaštitnika nestranačake i stranačke prostitucije, šverca oružja, falsifikovanih diploma i svakojakih reketarenja. Osim radnji, gore nabrojani, ovaj probisvetac duhovnog imena Mektebić, a svejtovnog Dragan Mektić, tako snažno, tako hrabro i neustrašivo po hotelu Holiwood ljubavnu riječ među studenticama pronosi. Uvijek je na press konferencijama djelovao kao duboko, tajno grlo Dalidino i Bakirovo, glavom opasno tresti i desnim kažiprstom prijetiti. Ovaj probisvetac povukao se zadnjih mjeseci u manastir gdje teško pati, moli i tihuje i postom se od grijeha bludnih pere. Prosvjetljenje i proviđenje doživio je kasno, kad ga zbog njegovih klevetničkih riječi sustigoše tužbe i svakojake tužiteljske istrage.

Toliko za ovaj put, a prije nego li priopćimo radosne vijesti o svetim Bakirovim velikomučenicama, važno je reći, da su sve one odreda kandidati za portparola Bakirovog beglerbegluka “ulizičko-udvorističkog i priležničkog”.

Bosanski paša, visokoučeni i financijsko prepodobni El’ Bakir Al’ nas Izradi, slava mu i milost, zbog odanosti i vjernosti prema stranci SDA, uzdigao je glavnu Kantonalnu tužiteljicu Kantona Sarajevo Dalidu Burzić u presvetu Klikeriju, jer su joj klikeri odlično radili na teškim zadacima u montiranju optužnica i prikrivanju stranačkog kriminala u sarajevskoj pravosudnoj pustinji, da je zarad toga i bijes javnosti na sebe izazvala. Velikomučenica svetica Klikerija, svjetovnog imena Dalida Burzić, u Sarajevu se osjećala, kao u Kurtdistanu, ali je sve izdržala i protiv zavjerenika Stranke Demokratske Akcije se svim sredstvima borila. Mnogi od svete Klikerije nepravedno stradaše, ali zato mučeničku slavu stekoše. Klikerija je bila kadra u Sarajevu svugdje stići i uteći, na strašnom mjesto u javnim kućama postojati, glavom opasno tresti i sarajevskim ulicama prijetiti. Velikomučenica sveta Klikerija, koja je u kasnim danima spoznala pakao rada za SDA,  proviđenje i prosvjetljenje je doživjela i svjetlost ugledala, kada su je sustigle svakojake Bogom providonosne istrage.

U kolo se Bakirovo uhvatila sveta i čudotvorna Dildorija, svjetovnog imena Aida Topalović, koja je nedužnom narodu čudom napakovala bezbroj grijeha. Dildorija prepodobna je strašna mučenica, jer je i gola i bosa krenula, te je preko sedam gora i sedam mora došla u grešnu Sodomu i Gomoru u ulicu Radićevu na broju 6 i počinila za Bakira mnogojaka čuda. Osim čišćenja, pakovanja, šikaniranja, podstrekavanja i montiranja optužnica, sveta Dildorija prepodobna i velikomučenica Klikerija ostale su uvijek “tips za čips”, jer su snagom svoje vjernosti i odanosti prema bosanskom paši El Bakiru Al’ nas Izradi, uspjele pravosuđe pretvoriti u krivosuđe, a uhapšenima otrov na grdne rane stavljati.

Gospa iz Ilove gornje, sarajevska mati, presveta Flekarija pravedna, svjetovnog imena Sebija Izetbegović, medicinskim sredstvima čistila je ekonomske fleke visokoučenog i financijski prepodobnog El’ Bakira Al’ nas Izradi, svjetovnog imena Bakir Izetbegović, i to golim rukama. Toliko je trljala i prala, da je žive rane otvorila, stigme iz kojih joj je sveta krv šibala. Flekarija se gorko pokajala, dotjerala, počešljala i popeglala, pa po svijetu udarila da pronosi riječ i svetu ekonomsku knjigu, po kojoj su potrijebili najmanje pet budžeta, plus 5 milijardi od još grešnije TWRA-e.

Još je jedna svetica ostala:

Sveta Oklagija, nekada znana kao sutkinja Sanela Rondić. Sveta velikomučenica Oklagija teške je patnje i razapinjanja u Kantonalnom sudu u Sarajevu prošla, tajno djelujući kao duboko grlo Dalidino, na čemu joj u Stranci Demokratske Akcije posebno zahvaljuju. Kriminal u Tužiteljstvu KS je kroz svoje presude legalizira, prala i preprala, gdje god je stigla. Gabaritna, ali dinamitna, mogima je meniskus u glavi, ali Bakir u nju veliku vjeru ima, i podari joj na brigu Sud, da preko njega njegovu strahovitu riječ širi.

Šta da vam jo kažem, molite se svetoj Klikeriji, jer vam samo ona može pomoći, ukoliko bude htjela. Vaše prijedloge za nove članove SDA stranke šaljite na našu adresu www.svetaklikerija.ba

 

Josip Šimić

 

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net