CIRKUS VIJEST / Bakir Izetbegović: Ako je netko u zatvoru, to nije zapreka da postane

Bakir Izetbegović: Ako je netko u zatvoru, to nije zapreka da postane ministar

ČLAN Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je kako "nema nikakve zapreke" da kandidat za novog državnog ministra prometa i komunikacija Bakir Dautbašić bude imenovan na tu dužnost iako je riječ o osobi koja je zatvoru zbog sumnje da je pokušala utjecati na svjedoka u sudskom postupku i ometala pravosuđe.

"Dautbašić može biti imenovan", kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu nakon sjednice predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), na čijem je čelu.

Član Predsjedništva BiH sugerirao je kako činjenica da je kandidatu za državnog ministra određen jednomjesečni pritvor praktično ne znači ništa jer nitko nije kriv dok mu se to pravomoćno ne dokaže na sudu.

"Ovjdje imamo tu presumpciju nevinosti", kazao je Izetbegović, ustvrdivši kako je Dautbašić ionako prošao zakonom propisane provjere pa istraga koja se protiv njega vodi nije zapreka da on postane ministar.

Dautbašića je za ministra prometa i komunikacija BiH predložio Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića i to neposredno nakon što je Dautbašić prošlog tjedna uhićen u Sarajevu po nalogu Suda BiH.

Tužiteljstvo BiH sumnjiči Dautbašića da je pokušao utjecati na Azru Sarić, svjedokinju u postupku koji se na sudu u Prištini vodi protiv Nasera Keljmendija, vođe jednog od zloglasnih balkanskih narko-klanova.

Tužiteljstvo BiH prikupilo je dokaze kako su Dautbašić i njegova nevjenčana supruga Bilsena Šahman prijetili Sarić, tražeći od nje da u svjedočenju zaštiti Radončića od optužbi po kojima je on od Keljmendija naručio ubojstvo sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića Ćele.
Držeći kako Tužiteljstvo BiH raspolaže čvrstim dokazima o Dautbašićevoj krivnji, Sud BiH mu je prošlog tjedna odredio jednomjesečni pritvor, no koaliciju SDA-SBB to nije pokolebalo da ga ipak postave za ministra.

Danas svaka laž i prevara je istina i pravda, pa ovu vijest objavljujemo pod  CIRKUS VIJESTI

HINA

LjutaKrajina.NET

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net