Čuj sad ovo...Zelene beretke / vratite nam Fahrudina Radončića

Kakve sad veze imaju ''zelene beretke'' sa Fahrudinom Radončićem i njegovim hapšenjem. Ko su i šta su zelene beretke? Kakva je ovo sad firma u sastavu Avaza i čemu služe !!

Čuj sad ovo !! Dok borci traže borački dodatak uhljebe traže Radončića. Da li znate da 180 miliona tzv. temeljne boračke organizacije primaju novčanih sredstava počev od općine preko kantona do federacije. Cilj ovog novca je političko održavanje neodrživosti.  

Prenosimo saopćenje

Zelene beretke: Zahtijevamo hitno puštanje Radončića na slobodu ili ćemo biti nosioci protesta  

Nakon hapšenja predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) i delegata u državnom Domu naroda Fahrudina Radončića, oglasilo se i Udruženje organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branilaca Bosne - Zelene beretke.

„Želimo ukazati na povratak organizirane političke mafije koja koristi instrumente sudstva i tužilaštva da bi uklonili i zastrašili svoje političke protivnike. Svjedoci smo da je Radončić jedan ugledni privrednik koji je godinama izvršavao svoje obaveze prema državi i svojim zaposlenima, koji je napravio kompaniju na kojoj su mu zavidni i strani biznismeni. Kompanija Avaz uvijek je bila na strani istine i pravde. Za čitavo svoje vrijeme rada zalagala se za prava boraca i boračke populacije, stoga osuđujemo upad SIPA-e s dugim naoružanjem i zastrašivanjem novinara kojima je jedino oružje pero.

Isto tako osuđujemo "spektakularno hapšenje" jer je Radončić čitav svoj život posvetio pravdi i legalizmu“, navodi se u saopćenju Udruženja.

A slušaj sad ovo, da nije smješno čovjek bi plakao od sramote i stida.. U saopćenju se dalje navodi 

Iz Udruženja ističu kako su „navodne optužbe koje se poturaju u javnosti ravne akcijama Trebević koje su bile izvođene 1993. i 1994. godine od strane kosovskih oficira i srpskih plaćenika JNA, koji su bili u redovima Armije Bosne i Hercegovine, a te akcije za cilj su imale jedino ubijanje, zatvaranje, osuđivanje i zastrašivanje pravih patriota narodnih komandanata i heroja.

„Iste te struje koje su to radile 1993. godine rade isto i 2016. godine, i to upereno ponovo na patriotu, borca za jedinstvenu BiH, Radončića.“

„Ovim putem isto pitamo javnost da li je iko ispitao javne istupe predsjednice Suda Meddžide Kreso koja je izjavila više puta da postoji pravosudna mafija, a dokaz njenim izjavama da postoji pravosudna mafija je upravo proces kojim se želi slomiti veliki patriota, predsjednik SBB-a i ugledni privrednik Fahrudin Radončić. Zbog svega navedenog zahtijevamo hitno puštanje Radončića na slobodu, u suprotnom - bit ćemo nosioci protesta za oslobađanje i pravdu Radončića“, poručili su iz ovog Udruženja.

Ovo zbilja objavljujemo pod SATIRU  iako je uredno ovo saopćenje prenijelo radiosarajevo.ba

LjutaKrajina.NET

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net