ASDA / Borci, pogrešna Vam je molitva za borački dodatak

Jedna od naj boljih stvari do sad koju branitelj - borac može tražiti, jeste borački dodatak, jedno boračko udruženje i registar boraca, na kraju okončati lijep završetak života na ovo zemaljskom dunjaluku. Nijedna dunjalučka stvar nije preča od toga. Saglasni su sa ovom konstatacijom na lokalnom nivou sve političke stranke, razni komandanti, generali i utemeljena boračka udruženja čije podrške boračkoj Rezoluciji nisu izostajale??? Istini za volju da li je to tako, put i pravac vodi u drugom smjeru.

Šta misle o boračkom dodatku političke stranke..npr ASDA

Slikovni rezultat za protesti boraca

Piše tajno, anonimno, satirično ''Ljuta Krajina'' 30. April 2016. godine

Mnogi branitelji-borci su zavedeni, upućeni na pogrešni put u traženju boračkog dodatka, traže i mole kod ministra za pitanje boraca Salke Bukvarevića  da se problem njihov riješi. Čuj traže i autobuse da izraze svoje proteste u Sarajevu pred zgradom vlade, tražite borci i tražite i sve što tražite je na pogrešnoj adresi, kažu i govore u džamijskoj stranci ASDA. Neznaju jadni ljudi da pomoć i pravedan život ovozemaljskog blagostanja jedino  mjeradovno daje, ocjenjuje, daruje kroz svoje blagodati uzvišeni Allah – Bog.

Mi u stranci ASDA smo prepoznali Božiju milost blagodati i lijepo ahiretsko stanje kod završnog ciklusa života. Na ovozemaljskom dunjaluku uz Allahovu samilost darovi se spuštaju na zemlju, daju se i primaju samo onim kojima Allah to odredi. Stoga okupljamo se u posebne sekte tipa Derviša, Vehabija i drugih skupina, osnivamo džemate, dovimo Allahu i kao takvi obasuti smo darovima i svakojakim blagodatima i dodatkom sa kojim maksimalno uživamo na ovozemaljskom dunjaluku. 

Priča druga, adresa ASDA

Slikovni rezultat za asda

Našu sreću i dobar život nismo tražili kod vlasti u Sarajevu već kod Allaha dragoga. Kako?, pa jednostavno svijesni ahiretskog stanja  predani smo ibadetu i padajući na sedždu izražavamo pokornosti uzvišenom, nagrada je velika, sve smo dobili pa stoga nije li grijeh  tražiti još braniteljski dodatak.

Naš život u ASDA je protkan ovozemaljskim blagodatima, to je  dar od Boga, pa  sve vas koji sebe zovete mobilisani - demobilisani, obespravljeni, sve socijalno nezbrinute borce pozivamo na sabur, mir, ibadet i pokornost. Čekanje je vrlina a ne mana. Od Allaha tražite pomoć jer i mi smo ga tražili i dobili, slijedite naš put. Naravno da ima onih u našim redovima ASDA  nestrpljivih, koji još nisu dobili pravednost i božiju naklanost, poručujemo bojte se Allaha jer on najbolje zna kome će svoju milost i blagodat spustiti na zemlju a kome još neće, zato je potreban ibadet, sabur i čekati. Bog zna najbolje.

Na kraju ako ništa drugo Allah će vam dati lijepo ahiretsko stanje, smrt će okusiti svaki čovjek na ovozemaljskom dunjaluku, to lijepo ahiretsko stanje koje čovjeka ako Bog da čeka, jer ćete tamo biti proživljeni i biti u boljem životu nego što je to za mnoge vas danas, pa onda čemu bune i protesti. Bog dragi zna najbolje kome je dao milione u novcu i okovao ga zlatom, a kome ništa i samo patnju. Na sudnjem danu svi ćemo biti pitani o vašem ponašanju i vašoj srdžbi, na vašoj prolaznoj bosanskoj grudi zemlje. Ne zaboravite da ste u ratu  usmjereni u odbrani religije a ne vašeg prolaznog puta na zemlji koja je ionako božija, zar to nevidite i neosjetite. 

Stoga dovite,  Allahu se molite da vam azrail dušu uzme kada budete u ibadetu, molitvi i pokornosti Njemu, na sedždu padajte ne za borački dodatak, nego za Božiju milost, za  pravedan ljudski religijski način kako naši posrednici u vjeri  to tumače i propovjedaju. Mi u ASDA molićemo se da vas Allah sačuva lošeg završetka zbog vaše drskosti, prohuljenosti, od vaše bezobzirnosti prema vlastima na svim nivoima, molit ćemo se uzimanja vaših duša i progona od strane vlasti i njihovih dobro opremljenih  policijskih religijskih meleka, koji vas prate istražuju, pronalaze, kucaju vam na vrata dok  činite religijski grijeh i  haram!

Otvaramo okice, ne uzimajte sve ka srcu jer ASDA je sestrinska stranka  SDA, oni su iblisi potomci, dedžali, majstori za manipulacije jer su pronikli iz UDBE SDP-a. Dok padaju na sedždu razmišljaju kako da vas prevaraju, obmanu i slažu, u tor stave, uskrate vaša prava na jedno boračko udruženje, registar boraca, borački dodatak. Uskrate prava na razum, demokratsko pravo vaše borbe za istinom, pravo na posao, pravo na život, pravo na državu.

Šta je u stvari demokratija

Pitali hodžu član Asda:
– Efendija, šta je to demokratija?
– To vam je kao kad se ja popnem na drvo i odozgo vas imam pravo popišati. A imate pravo i vi mene.

Tekst je satirična priča autora koji želi ostati anoniman, Stav autora odražava se sa stavom portala LjutaKrajina.net obzirom da u priči nedostaju sve druge  identične političke stranke i partije  iz samoproglašenih konstitutivnih religijskih zajednica i naroda Srba, Hrvata, Bošnjaka na tlu nesretne zemlje BiH koja će uskoro biti podjeljenja prema njihovom modalitetu klerofašističkog torovanja.

30. April 16.g.

LjutaKrajina.NET

 

 

 

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net