Fadil Novalić / Želim Vam da ovaj praznik provedete u ovosvjetskim blagodatima koje smo vam Mi obezbijedili

Povodom najvećeg muslimanskog praznika, Ramazanskog bajrama, putem svog myspace profila čestitku je uputio i premijer većeg bh. entiteta, Federacije BiH, Fadil Novalić. On je poželio svu sreću u reformskoj agendi muslimanima FBiH, ali i upozorio na potencijalni problem pretjeranog slavlja ovog velikog praznika.

 

Poruku prenosimo u cjelosti:

“Dragi muslimani Federacije Bosne i Hercegovine kao i oni iz prijateljske Republike Srpke i cijele dijaspore, Bajram Šerif Mubarek Olsun. 

Želim Vam da ovaj praznik provedete u ovosvjetskim blagodatima koje smo vam Mi obezbijedili i da uživate sa dijelom porodice koji još nije, radi izazova, otišao iz Bosne i Hercegovine. Nahranite komšiju, beskućnika, pa čak i ako nisu muslimani jer u ovim turbulentnim vremenima mjesta za diskrimnaciju nema. 

Pored toga, zamolio bi vas da budete umjereni u slavlju jer je moje istraživanje pokazalo da se ogromna svota novca troši na nebitne stvari, a zanemaruje se reformska agenda. 

Nemojte razmaziti djecu sa bajramlukom od 10-20 KM nego se držite kovanica, smanjite broj kolača jer nije u redu da pravite po 3-4 kolača kada je sasvim dovoljno jedan kremasti i baklava/ružica. Ko još može da pojede više od dvije vrste kolača? Kada posjećujete širu familiju radite to organizovano i neka 2-3 porodice idu jednim autom, ne ide da trošite novac na gorivo kada možete s njime plaćati poreze.

Vaš Fadil Novalić"

Aldin Vrškić

Objavljeno u Satira

Ljuta Krajina


NAPOMENA: Poštujući slobodu govora portal Ljuta Krajina je omogućio svim građanima pristup javne riječi iza kojih stoji autor naznačenog teksta, kao i posjetiocima da slobodno komentarišu članke poštujući pravila javne riječi.

Općine Unsko-sanskog kantona

                 

Android App za LjutaKrajina.net